ahmetbeyler
Active member
Evvel seçim kanunu.
daha sonra Temmuz ayına artırım vaatleri…
İktidar bir şeyler deniyor.
Daha da deneyecekleri var.
Uzatmayayım. Parti kulislerini tam bir ay daha sonra yeniden yokladım.
Son yazıda, bir hafta gecikmeyle gerçek çıkan kabine değişikliğini bana fısıldayan isimlere gittim.
Muhalefet koridorlarında duyulan “AKP’nin Haziran ayına dair bir çalışması var” argümanını sorarak başladım.
İki yıl öncesine kadar Beştepe’den çıkmayan ve parti ile ilişiğini “hemen hemen” kesmemiş eski bir milletvekili. Varsayım etmesi pek de sıkıntı olmayan bir partiye geçiş arefesinde.
Yakında müellifim.
Haziran’da ne olacağını sorunca “Öcalan mektubunu soruyorsun galiba” dedi.
Devamı şöyleki geldi:
“Bir mektup olacaktır plana nazaran. Zira bu kere geniş kapsamlı değil dar çerçevede bir tahlil süreci maksadı var.”
Hatırlarsınız; Cumhurbaşkanı Erdoğan, “istihbari güvenlik” takımlarının Öcalan ile görüştüğünü doğrulamıştı.
Gelelim dar çerçevede tahlil sürecine…
Nasıl olacağını sordum:
“Ben de hiç bir biçimde formüle edemedim. Dar çerçeve dedikleri HDP’siz ve aslında TBMM olmadan. MHP ile ittifak sürerken de bu durum lakin güvenlik bürokrasisinin merkezinde bir surece işaret eder.”
Pekala kimler yürütüyor bu planı?
“İnanılmaz lakin buna hakikaten inanan bir takım var. Hatta bu takım, Tayyip Bey’in yeni başlayan vefa buluşmalarının da en büyük mimarı. Kemal Bey’in “Helalleşme” çıkışı ses getirince buna ikna ettiler. O buluşmalarda da süreç konuşuluyor, birebir diyaloglarda daha epey.”
Bu satırlardan daha sonra hatırlatmak koşul.
Güvenlik bürokrasisinin son çalışması, yenidenlanan İstanbul seçimleri için getirilen Öcalan mektubuydu.
Malum, o kadar haber bombardımanına karşın karşılık bulmadı ve Selahattin Demirtaş’ın cezaevinden avukatları aracılığı ile paylaştığı bir cümlelik bildiri o mektubu rafa kaldırdı.
Artık tekrar güvenlik bürokrasisi göz önünde devreye sokulur mu?
Kapı arkasında süren görüşmeler kamuoyunun duyacağı biçimde paylaşılır mı?
Erdoğan’ı vefa buluşmasına ikna edenler, buna da ikna eder mi?
İktidarın meşhur son seçim kurşunu, bir yinedan mı ibaret?
Bu yazı epey soru doğurur.
Haziran’a da epeyce var.
Yoklamaya devam.
daha sonra Temmuz ayına artırım vaatleri…
İktidar bir şeyler deniyor.
Daha da deneyecekleri var.
Uzatmayayım. Parti kulislerini tam bir ay daha sonra yeniden yokladım.
Son yazıda, bir hafta gecikmeyle gerçek çıkan kabine değişikliğini bana fısıldayan isimlere gittim.
Muhalefet koridorlarında duyulan “AKP’nin Haziran ayına dair bir çalışması var” argümanını sorarak başladım.
İki yıl öncesine kadar Beştepe’den çıkmayan ve parti ile ilişiğini “hemen hemen” kesmemiş eski bir milletvekili. Varsayım etmesi pek de sıkıntı olmayan bir partiye geçiş arefesinde.
Yakında müellifim.
Haziran’da ne olacağını sorunca “Öcalan mektubunu soruyorsun galiba” dedi.
Devamı şöyleki geldi:
“Bir mektup olacaktır plana nazaran. Zira bu kere geniş kapsamlı değil dar çerçevede bir tahlil süreci maksadı var.”
Hatırlarsınız; Cumhurbaşkanı Erdoğan, “istihbari güvenlik” takımlarının Öcalan ile görüştüğünü doğrulamıştı.
Gelelim dar çerçevede tahlil sürecine…
Nasıl olacağını sordum:
“Ben de hiç bir biçimde formüle edemedim. Dar çerçeve dedikleri HDP’siz ve aslında TBMM olmadan. MHP ile ittifak sürerken de bu durum lakin güvenlik bürokrasisinin merkezinde bir surece işaret eder.”
Pekala kimler yürütüyor bu planı?
“İnanılmaz lakin buna hakikaten inanan bir takım var. Hatta bu takım, Tayyip Bey’in yeni başlayan vefa buluşmalarının da en büyük mimarı. Kemal Bey’in “Helalleşme” çıkışı ses getirince buna ikna ettiler. O buluşmalarda da süreç konuşuluyor, birebir diyaloglarda daha epey.”
Bu satırlardan daha sonra hatırlatmak koşul.
Güvenlik bürokrasisinin son çalışması, yenidenlanan İstanbul seçimleri için getirilen Öcalan mektubuydu.
Malum, o kadar haber bombardımanına karşın karşılık bulmadı ve Selahattin Demirtaş’ın cezaevinden avukatları aracılığı ile paylaştığı bir cümlelik bildiri o mektubu rafa kaldırdı.
Artık tekrar güvenlik bürokrasisi göz önünde devreye sokulur mu?
Kapı arkasında süren görüşmeler kamuoyunun duyacağı biçimde paylaşılır mı?
Erdoğan’ı vefa buluşmasına ikna edenler, buna da ikna eder mi?
İktidarın meşhur son seçim kurşunu, bir yinedan mı ibaret?
Bu yazı epey soru doğurur.
Haziran’a da epeyce var.
Yoklamaya devam.