‘Hava harekatının gerisinden kara harekatı gelecek’

ahmetbeyler

Active member
Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafınca Suriye ve Kuzey Irak’a yönelik başlatılan operasyon devam ediyor. Hürriyet muharriri Abdulkadir Selvi de bugün operasyonu yazdı. Selvi, İstiklal Caddesi’nde altı kişinin öldürüldüğü bombalı terör saldırısından 6 gün daha sonra Suriye ve Irak’ın kuzeyinde çeşitli gayelere hava harekâtı gerçekleştirilmesiyle ilgili ismini açıklamadığı bir yetkiliye “Hava harekâtının gerisinden kara harekâtı gelecek mi?” diye sorduğunu ve o kişinin kendisini onayladığını yazdı.

Öte yandan Selvi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kelam konusu hudut ötesi operasyonu talimatını Endonezya’ya hareket etmedilk evvel verdiğini yazdı.

‘Dünya kupasını kazanmış üzere sevindim’

Selvi’nin yazısının ilgili kısmı şöyleki:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’la birlikte Dünya Kupası için Katar seyahatine davet edildiğimde bir yandan da PKK’ya yönelik Pençe Kılıç Operasyonu’nu takip ediyordum.O niçinle Katar gezisi için İstanbul Atatürk Havalimanı’nın Onur Salonu’nda Ulusal Savunma Bakanı Hulusi Akar’ı ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu görür görmez dünya kupasını kazanmış üzere sevindim.

Ama Hulusi Akar selam vermekle yetindi. Belirli ki harekâta ait konuşmak istemiyordu ancak operasyonu yönettiği için yüzünden sabaha kadar uyumadığı muhakkaktı. Heyette Hulusi Akar’ı bakılırsanler tebriklerini iletti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da harekâta ait açıklama yapmaktan kaçındı. Lakin harekâta ait hazırlıkların kısa bir müddetde yapılmadığı izlenimi edindim.

‘Erdoğan, Endonezya’ya hareket etmeden operasyon talimatını vermiş’

Bir yetkiliye, “Hava harekâtının gerisinden kara harekâtı gelecek mi?” diye sordum. Onayladı. Lakin olağan ki bu durumlarda vakit verilmez.”