Hasta yakını, asistan hekimi darbetti

ahmetbeyler

Active member
OMÜ Sıhhat Uygulama ve Araştırma Merkezi Beyin ve Hudut Cerrahisi Servisi’nde tedavi goren 11 yaşındaki M.E.Y’nin yakınları, asistan hekim Burak Özbaş ile tartıştı.

Tartışmanın büyümesi üzerine 21 yaşındaki S.K., hekim Özbaş’ı darbetti. Öteki hasta yakınları ve güvenlik bakılırsavlilerinin müdahalesiyle olay bitmiş oldu. Özbaş, sonrasındasında polis merkezine giderek S.K’den şikayetçi oldu. Bunun üzerine gözaltına alınan S.K, polis merkezine gdolayıldü.

Özbaş’ın meslektaşları, hastane önünde basın açıklaması yaparak saldırıyı kınadı. Özbaş, burada gazetecilere, beyin tümörü niçiniyle ameliyat edilen bir hastanın yakını tarafınca şiddete maruz kaldığını söylemiş oldu.

‘Şiddete maruz kaldım’

Hastayı ameliyat daha sonrası 10 gündür takip ettiklerini anlatan Özbaş, şu biçimde devam etti:

“Hastayı taburcu etmek için sondasını çekme sonucu aldık. Sondayı çıkartmak istediğimizde bunu başaramadık. Çocuk cerrahisine bildirdik. Beklerken yakınları hastanın acı çektiğini ve bir an evvel sondanın çekilmesini istedi. Biz de çocuk cerrahisinden nöbetçi tabibin ne vakit geleceğini bilmediklerini kendilerini söylemiş olduk. çabucak sonrasında hasta yakını çocuk cerrahine gitmiş, orada olay çıkartmış. daha sonra bizim servise geldi, küfür ve hakaret etmeye başladı. Anlatmaya çalıştım ancak anlamadı ve şiddete maruz kaldım. Gözlüğüm kırıldı.”

Özbaş, olayın akabinde polise giderek şikayetçi olduğunu kaydetti.

‘Bu çeşit olaylar şevkimizi kırmakta’

Aynı hastanede bakılırsavli asistan hekim Sezai Engin de ameliyat daha sonrası hiç bir derdi bulunmayan bir hastanın yakını tarafınca bu biçimde bir olaya maruz kalmanın kendilerini üzdüğünü lisana getirdi.

Sağlıkta şiddetin durmadığını anlatan Ergin, “Her gün doktorlar olarak ne yazık ki şiddete maruz kalıyoruz. Konutumuzdan, ailemizden ve arkadaşlarımızdan uzak kalarak hastalara hizmet vermekteyiz. Uykusuz 36 saat nöbetler tutmaktayız. Bütün bunların kararında bu tıp olaylara maruz kalmak, mesleksel açıdan şevkimizi kırmaktadır.” dedi.