Gültekin Uysal: Kast ettiğim bireyler Beştepe etrafında kümelenmiş dar çıkar kümeleri

ahmetbeyler

Active member
CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu‘nun 12 Şubat’taki davetinden daha sonra Millet İttifakı üyesi altı partinin katıldığı yemekte, Demokrat Parti önderi Gültekin Uysal’ın Cumhurbaşkanı adaylığı için sıraladığı ölçülerin masada krize niye olduğu öne sürüldü.

Gültekin Uysal, Twitter’dan yaptığı paylaşımda şu sözleri kullanmıştı:

“1) 20 yıllık AKP periyodunda sorumluluğa ortak olmamış olmak,

2) Seçilebilirlik,

3) Seçim daha sonrası 20 yılda AKP tarafınca ‘devr-i sabık’ muamelesine maruz kalan T.C. Devleti’ni kurucu bir ruhla bir daha tesis etme yetisi!”

Yaptığı bu açıklamanın yanlış anlaşılmalara niye olduğunu bir daha toplumsal medya hesabından söz eden Uysal, kelamların sahibinin Beştepe etrafında kümelenmiş dar çıkar kümeler olduğunu söylemiş oldu.

Uysal’ın yaptığı açıklamada şu tabirlere yer verildi,

“Bu hususa dair sözlerimin farklı mecralarda amacım haricinde yorumlandığını üzülerek gözlemliyorum.

Kast ettiğim şahıslar açıkça Beştepe etrafında kümelenmiş dar çıkar kümeleridir.

Ortak bir hayat inşaası için 6’lı Masa etrafında biraraya gelmiş partiler/liderler değildir.”

Bu konuya dair ifadelerimin farklı mecralarda maksadım dışında yorumlandığını üzülerek gözlemliyorum.

Kast ettiğim kişiler açıkça Beştepe etrafında kümelenmiş dar çıkar gruplarıdır.

Ortak bir yaşam inşaası için 6’lı Masa etrafında biraraya gelmiş partiler/liderler değildir. https://t.co/XWYHTzE978

— Gültekin Uysal (@DpGultekinUysal) April 13, 2022