Google Maps’te görülen firari İtalyan mafya işvereni 20 yıl daha sonra yakalandı

celikci

Active member
Google Maps’te görülen firari İtalyan mafya işvereni 20 yıl daha sonra yakalandı
20 yıldır firari olarak yaşayan bir İtalyan mafya işvereni, Google Maps’te (Haritalar) tespit edilmesinin akabinde tutuklandı. 61 yaşındaki Gioacchino Gammino, “Manuel” ismiyle yaşadığı, İspanya’nın Galapagar kasabasında bulundu. Polis, Google Street View’de bir manavın önünde Gammino’ya benzeyen bir kişinin tespit edilmesinin firarinin yakalanmasında değerli bir rol oynadığını deklare etti.

EN ÇOK ARANAN GANGSTERLERDEN BİRİ

Gammino, Roma’daki bir cezaevinden 2002’de kaçtı ve bir yıl daha sonra cinayetten ömür uzunluğu mahpus cezasına çarptırıldı. Gammino, Stidda diye bilinen Sicilyalı bir mafya şebekesinin üyesi ve ülkenin en epey aranan gangsterlerinden bir tanesiydi.

Sicilya polisi, Gammino’nun İspanya’da olduğundan şüpheleniyordu. Ancak derhal soruşturma başlatan olay, mafya işvereninin El Huerto de Manu (Manu’nun Bahçesi) isimli manavın önünde bir adamla konuştuğunu gösteren fotoğraf oldu.

İSPANYA’DA SİCİLYA RESTORANINDA AŞÇILIK YAPIYORDU

Fotoğraftaki kişinin Gammino olduğu, polisin artık kapalı olan Cocina de Manu isimli bir restoranın Facebook sayfasının incelenmesiyle doğrulandı. Sayfada, Gammino’yu aşçı kıyafetleriyle gösteren fotoğraflar bulundu ve çenesindeki bir yara izi yardımıyla kimliği kesin olarak tespit edildi. Restoranın menüsünde Sicilya mutfağı yemekleri vardı.

‘BENİ NASIL BULDUNUZ?’

Gammino 17 Aralık’ta tutuklandı fakat mafya işvereninin yakalanması Çarşamba günü La Repubblica gazetesi tarafınca duyuruldu. Gammino’nun tutuklanmasından daha sonra polise “Beni nasıl buldunuz? 10 yıldır ailemi bile aramadım” dediği kaydedildi. Gammino şu anda İspanya’da tutuklu.

İtalya Emniyet Müdürlüğü Mafyayla Çaba Ünitesi Yönetici Yardımcısı Nicola Altiero, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, Gammino’nun Şubat ayı sonunda iade edilmesini umduklarını söylemiş oldu. (BBC Türkçe)

ALINTIDIR