Genç ulusal güreşçi Ayşe Erkan, Yasemin Adar’ı örnek alıyor

Anje

Global Mod
Global Mod
Güreşte Türkiye’nin gelecek vadeden isimlerinden olan 17 yaşındaki ulusal atlet Ayşe Erkan, Yasemin Adar’ı örnek alıp, Türkiye ve Balkan şampiyonalarındaki derecelerini dünya çapına taşımak istiyor.

Uşak’ın Eşme ilçesinde yaşayan Ayşe Erkan, 2015 yılında akrabasının yönlendirmesiyle Eşme Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde güreşe başladı.

Bu branşta kendisini gösterip, madalya mutluluğuyla çabucak hemen 13 yaşında tanışan Erkan, 2018 yılında Afyonkarahisar’da düzenlenen Minik Bayanlar Türkiye Şampiyonası’nda 50 kiloda Türkiye üçüncüsü olup, 2019 yılında Bulgaristan’da düzenlenen 15 Yaş Altı Balkan Şampiyonası’nda da 54 kiloda altın madalya kazanmayı başardı.

Mart ayında Balıkesir’de düzenlenen Türkiye Bayanlar Güreş Şampiyonası’nda 17 yaş altı kategorisi 69 kiloda ve tabiplerin onayıyla çıktığı bir üst kategori olan 20 yaş altı 68 kiloda ismini doruğa yazdıran Erkan, ulusal formayla yeni başarılara hazırlanıyor.

Haziran ayında Romanya’da düzenlenecek 17 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası ve tıpkı ayında İtalya’da düzenlenecek 20 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek atlet, temmuz ayında İtalya’da düzenlenecek 17 Yaş Altı Dünya Şampiyonası ile ağustos ayında Bulgaristan’da düzenlenecek 20 Yaş Altı Dünya Şampiyonası’nda madalya çabası verecek.

Katılacağı Avrupa ve dünya şampiyonlarından derece elde etmek isteyen Erkan, antrenörleri İsmail Bingöl ve Büşra Bingöl eşliğinde çalışmalarını sürdürüyor.

– Erkan: “Yasemin Adar’ı örnek alıyorum”

Ayşe Erkan, AA muhabirine, güreşe başladığı senelerda epeyce zorlandığını, rastgele bir muvaffakiyet elde edememesinden dolayı sporu bırakmanın eşiğine geldiğini söylemiş oldu.

Antrenörlerinin dayanağıyla devam ettiği sporda biroldukca derece elde ettiğini anlatan Erkan, “Daha evvel Balkan şampiyonluğum vardı lakin Türkiye’de hiç şampiyonluğum yoktu. Birinci Türkiye şampiyonluğumu Balıkesir’de gerçekleştirilen turnuvada aldım. Benim için gurur verici ve tanım edilemez bir his.” dedi.

Ulusal Grup’ya seçilmenin ve ay-yıldızlı takımla kampa katılacak olmasının kendisine için gurur ve heyecan kattığını lisana getiren Erkan, şu tabirleri kullandı:

“Avrupa ve dünya şampiyonaları benim için birinci olacak. Hem Avrupa birebir vakitte dünya şampiyonu olup, bayrağımızı dalgalandırmak istiyorum. Ülkemi en güzel biçimde temsil etmek istiyorum. Bunun yanında 2024 yılında Paris Olimpiyatları var. Buralarda başarılı olup, olimpiyatlara gitmek istiyorum. Elimden gelenin en uygununu yapacağım. Ben Yasemin Adar’ı örnek alıyorum. O, bu sporda birincilerin hanımı. Ben de onun üzere madalyalar almak istiyorum.”

– Antrenörleri Ayşe Erkan’dan umutlu

Ayşe Erkan’ın antrenörlüğünü yapan Büşra ve İsmail Bingöl çifti, genç atletten madalya bekliyor.

Ulusal sporcuyu kızı üzere gördüğünü söz eden Büşra Bingöl, “İnanıyorum ki Ayşe, İstiklal Marşı’mızı okutmadan geri dönmeyecek. Zira hırslı ve bu hususta emin adımlarla ilerledi. Güç koşullarda idman yaptı. Asla yılmadı, pes etmedi. Düştüğünde kalkmasını bildi. Muhakkak şampiyon olarak gelecektir. Ondan beklentim epey fazla. Beklentimi karşılayacak bir atlet.” diye konuştu.

Antrenör İsmail Bingöl de Türk güreşinebir yıldız kazandırmanın heyecanı ortasında olduklarını belirtti.

Eşme Gençlik ve Spor Vilayet Müdürü Numan Fırtına da Ayşe Erkan’ın kendilerini gururlandırdığını, ismini dünya çapında duyuracağına inandığını lisana getirdi.