Genç güreşçinin tek idolü Yasemin Adar

Anje

Global Mod
Global Mod
Bulgaristan’da düzenlenen 23 Yaş Altı Avrupa Güreş Şampiyonası’nda 65 kiloda bronz madalya alan Yağmur Çakmak, Yasemin Adar Yiğit üzere başarılı bir atlet olmak istediğini söylemiş oldu.

Yağmur Çakmak, AA muhabirine, güreşe ilkokulda başladığını ve ondan itibaren de çalışmalarını sürdürerek bugünlere geldiğini belirtti.

23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası’nda bronz madalya elde ettiğini aktaran Çakmak, “Hemen akabinde birinci defa büyükler kampına katıldım. Macaristan’da yapılan Avrupa Şampiyonası’nda üçüncülük maçında sakatlandım ve 5. oldum.” dedi.

Çakmak, büyükler şampiyonasının kendisi için şanssız geçtiğini söz ederek, kelamlarını şöyleki sürdürdü:

“Büyükler Avrupa Şampiyonası’na birinci sefer katıldım. Hedeflerim büyüktü fakat şanssızlık oldu. Üçüncülük maçının 30. saniyesinde kolumdan sakatlandım ve bu da yenilmeme niye oldu. Atak yapıp puan alma çabasındaydım. O anda kolum kırıldığı biçimde maça devam ettim. Acı, sızı hissettim, bırakmayı da düşündüm. Lakin kürsüye çıkma bahtım vardı, kıymetli maçtı. ‘Alırım, çeviririm tahminen.’ dedim fakat parmaklarım ve dirseğimi hissetmedim. ‘Bir yere kadar dayanırım.’ dedim. Maçı bitirdim fakat kaybettim. Hekimler, 1 ay beklemem gerektiğini söylemiş olduler. Tedavime başlandı.”

Grup halinde 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası’nı birinci bitirdiklerini ve bunun kıymetli bir muvaffakiyet olduğunu vurgulayan Çakmak, “Şu an epeyce yeterliyiz. Bayan güreşi her geçen gün âlâ bir biçimde ilerliyor. Çok yeterli grup ruhu var. Grup halinde büyüklerde de şampiyon olduk. Bu gurur verici bir şey. Türkiye olarak uygun performans gösterdik.” diye konuştu.

Çakmak, 2024 Paris Olimpiyatları’nı hedeflediğini vurgulayarak, “Şu an önümde 23 Yaş Altı Dünya Şampiyonası ve Büyükler Dünya Şampiyonası var. Önceliklerim onlar. daha sonra olimpiyatlara katılıp ülkeme madalya getirmek istiyorum. Bayanlarda benim örnek aldığım tek atlet Yasemin Adar’dır. Olimpiyat üçüncüsü, beşinci kez da Avrupa şampiyonu oldu. Ben de bir gün onun üzere olmak istiyorum. Onun üzere hedeflerim var. İnşallah o maksatlar bize de nasip olur.” değerlendirmesinde bulundu.