Genç atlet İsmail Nezir’in amacı, Dünya Şampiyonası

Anje

Global Mod
Global Mod
Kolombiya’da düzenlenen 20 Yaş Altı Dünya Atletizm Şampiyonası’nda 400 metre engelli kategorisinde altın madalya kazanan İzmirli ulusal atlet İsmail Nezir, 2023 Dünya Şampiyonası’nda final koşma gayesiyle çalışmalarını sürdürüyor.

Ailesinin yönlendirmesiyle küçük yaşlarda spora başlayan İsmail Nezir, 4 yıl evvel Galatasaray Kulübü altyapısına seçildi.

Altetizmde kısa müddette büyük gelişim gösteren atlet, Kolombiya’da 1-6 Ağustos’ta düzenlenen Dünya 20 Yaş Altı Şampiyonası’nda 400 metre engelli yarışlarında 48.84’lük dereceyle altın madalya kazanarak dikkat çekti.

Nezir, Türk atletizm tarihinde 400 metre engellide 49 saniyenin altına inen Yasmani Copello’dan daha sonra ikinci isim olmayı da başardı.

Başarılı atlet, son olarak Bursa’da 28-29 Ağustos’ta düzenlenen 20 Yaş Altı Atletizm Ligi’nde 400 metre ve 400 metre engelli yarışlarında birinci oldu.

Çalışmalarını antrenör Güner Güngör ile İzmir’deki Seha Aksoy Atletizm Pisti’nde sürdüren Nezir, tıpkı muvaffakiyetini büyüklerde de sürdürmek istediğini söz etti.

– Nezir: “Final koşmayı istiyorum”

Nezir, AA muhabirine, atletizmin fazlaca sıkıntı ve emek isteyen bir spor olduğunu, gelişmeninde kulübü Galatasaray’ın büyük katkısı olduğunu belirtti.

Bu yıl dönemi Almanya’da gerçekleştirilen 25. Avrupa Atletizm Şampiyonası’yla tamamladığını, yarı finalde elenmesine karşın dünyaca ünlü atletlerle müsabakanın onurunu yaşadığını anlatan Nezir, “Önümüzdeki yıl Dünya Şampiyonası var. Büyükler Dünya Şampiyonası’na gitmeyi ve orada final koşmayı istiyorum. Büyüklerde birinci 8’in ortasında yer almak fazlaca onur verici, memnunluk verici olur. Bu Türkiye ismine da fazlaca hoş bir şey olur. Zira ben Türkiye’nin yetiştirdiği, Galatasaray’ın yetiştirdiği bir sporcuyum.” sözlerini kullandı.

– Güngör: “Esas maksat Paris”

Ulusal atletin antrenörü Güner Güngör, bu yılki amaçları olan gençler dünya şampiyonluğuna ulaştıklarını söylemiş oldu.

Gelecek yıl ise kendilerini 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası ve Dünya Şampiyonası tertiplerinin beklediğini aktaran Güngör, “Öbür yıl da Paris Olimpiyatları var. Temel gaye Paris.” açıklamasında bulundu.