ahmetbeyler
Active member
Gaziantep 3’üncü Organize Sanayi Bölgesinde bulunan bir geri dönüşüm fabrikasında dün 21.30 sıralarında yangın çıktı. Dumanları fark edenler durumu itfaiyeye bildirdi. İhbarla OSB Bölge Müdürlüğü bünyesindeki itfaiye grupları, yangına müdahale etti. Fakat grupların yetersiz kalması üzerine Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığından dayanak istendi. İhbarla bölgeye hayli sayıda itfaiye takımı sevk edildi. Dumanların ve alevlerin yükseldiği fabrika etrafında polis ağır tedbir alırken, 45 araçla 80 itfaiye eri yangına müdahale etmeye başladı. Gruplar çalışmalarını sürdürürken, polisler de bölgeye çıkan yolları ulaşıma kapatıp, vatandaşları megafon anonsu ile uzaklaşmaları konusunda uyardı. Çıkış sebebi çabucak hemen bilinmeyen yangın grupların 8 farklı noktadan müdahalesi ile 7 saat daha sonra denetim altına alındı.
Yangını bin ton su ile 5 ton köpük kullanarak denetim altına alan gruplar, fabrikada soğutma çalışması başlattı.
Yangını bin ton su ile 5 ton köpük kullanarak denetim altına alan gruplar, fabrikada soğutma çalışması başlattı.