Gazetemize ‘Kavakcı davası’ndan ceza, Miyase İlknur: ‘Sormayalım mı?’

DrEMEL

Global Mod
Global Mod
Şahsıma ve gazeteme açtığı davayı lokal mahkemede kaybeden Ravza Kavakcı, KVKK’de kazanmış. Olağan şartlarda kendisinden özür dilemem ve kazandığı için tebrik etmem gerekir. Lakin ben kendisinden ne özür dileyebiliyorum ne tebrik edebiliyorum. Zira “Yeni Türkiye”de şartlar olağan değil olağandışı.

Ravza Hanım’ın İBB’den burs alarak ABD’ye gitmesi ve dönüşünde mecburî hizmeti sürerken milletvekili olmasından daha sonra İBB Faal Çalışan Listesi’nde yer alması üzerine 6 Ağustos 2019’da “Kavakcı için ikili maaş iddiası” başlığıyla haber yapmıştık. Kavakcı’nın burs öyküsünü birinci sefer biz yazdık. daha sonra İBB tarafınca burs soruşturması yapılarak kendisinden kalan borcu istemesi üzerine mevzu dallanıp budaklandı.

İlk haberi yaptıktan daha sonra Ravza Kavakcı, hem haberimize tıpkı vakitte birbirinin devamı olan iki yazımıza erişim manisi getirdi. Akabinde da “şahsi bilgilerinin korunmadığı” argümanıyla şikâyetçi oldu.

Şimdi gelelim şahsi bilgilerinin tarafımızdan ifşa edilip edilmediği sıkıntısına….

İBB Faal Çalışan Listesi’nde Kavakcı’nın ismi, adresi, TC kimlik numarası, işçi sicil numarası tüm kimlik ayrıntıları ve IBAN numarası yer alıyordu. Bizim haberimizde ve köşe yazımızda yalnızca işyeri sicil numarasına ve aldığı maaş bilgisine yer verilmişti. İBB’nin işçilerine verdiği işyeri sicil numarası kendisi artık bu kurumda çalışmadığına göre şahsi data olarak bedellendirilemez. Burada asıl şikâyetçi olması gereken İBB’dir.

Söz konusu haberde Etkin Çalışan Listesi’ni ve işyeri sicil numarasını vermeden haberin desteği kalmazdı. Gazeteciliğin temel kurallarından birisi haberini bir dokümana dayandırmaktır. Biz de o evraka bakılırsa hâlâ faal olarak çalışan bir işçi üzere göründüğünden “Maaş da alıyor mu” sorgulamasını yaptık.

Kendisi milletvekili seçildikten daha sonra kontratının askıya alındığını deklare etti. Etkin Çalışan Listesi’nde tarama yaptığımızda askere giden, doğum müsaadesi ya da fiyatsız müsaade alanlar en sondaki özel durum kısmında belirtilirken Kavakcı için “Sözleşmesi askıya alındı” notunun yer almayışının sebebini sorduk.

RAVZA HANIM HAVA ATAR MI?

Diyelim ki listede bir yanlışlık olmuş ve Kavakcı için bu not düşülmemiş. bu biçimde da bizden değil İBB’ye şikayetçi olmalıydı. Üstelik bugünkü İBB idaresine de değil. Partisine mensup eski idareye.

Şimdi Ravza Hanım “Bakın kazandım” diye hava atacaktır. Gerçekten kazandınız mı?

Bu kazandığınız dava içinize siniyor mu?

Ne diyelim, eski Türkiye’nin şartlarına dönersek Ravza Hanım’lar dava kazandığında da özür dileme ve tebrik etme inceliğini gösteririz.