Gazetemiz Cumhuriyet’e ‘Ravza Kavakçı Kan’ cezası

DrEMEL

Global Mod
Global Mod
Gazetemiz müellifi Miyase İlknur tarafınca AKP Milletvekili Ravza Kavakçı Kan’ın çift maaş aldığını kamuoyuna duyurduğumuz 6 Ağustos 2019’da yayınlanan “Kavakçı için de çift maaş iddiası” ve 10 Ağustos 2019’da “Sözde mühendislik ve vekillik yapan Kavakçı’ya sorular” başlıklı haberlerimiz niçiniyle gazetemize 30 bin lira idari para cezası verildi.

Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Metro İstanbul AŞ’ye de 40 bin lira idari para cezası verildi.

KİŞİSEL DATALARI KORUNMAMIŞ!

Kararda, Metro İstanbul tarafınca Ravza Kavakçı Kan’ın şahsi bilgilerinin korunması yükümlülüğünün yerine getirilmediği savunuldu.

Ayrıca şura, Metro A.Ş.’nin de teknik ve idari sorumluluklarını gözetmediğini bildirerek gazetemizde yer alan haberde Ravza Kavakçı Kan’ın şahsi bilgilerine yer verildiğini tabir etti.

AKP PERİYODU İBB’SİNDE DEV VURGUN

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Teftiş Konseyi, AKP periyodunda İBB’sinde 34 şahsa 61 milyon TL’den çok yurt dışı eğitim bursu verildiğini tespit etmişti. Burs alanlar içinde AKP Milletvekili Ravza Kavakçı Kan da bulunuyor. İBB, 155 bin dolar ve 59 bin liralık burs ödemesi yapılan Ravza Kavakçı Kan hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na kabahat duyurusunda bulunmuştu.

Belediye iştirakinde işe başlamasından iki hafta daha sonra burs almaya hak kazanan Kan, İBB’den 2 milyon 160 bin TL burs almasını “Bütün çalışanlar üzere ben de başvurdum, kabülümü aldım, doktoramı tamamladım” kelamlarıyla savunmuştu.