Galatasaray’da ‘idari ibrasızlık’ tarih mi olacak?

Anje

Global Mod
Global Mod
Galatasaray’da, lider Burak Elmas’ın sonucu almasına yol açan 26 Mart’taki Genel Konsey daha sonrası başlayan süreçte dün değerli bir gelişme yaşandı.

Kelam konusu toplantıya ait 1 Nisan’da inceleme başlatan İçişleri Bakanlığı Dernekler Masası, sarı kırmızılı topluluktaki tüm hesapları alt üst eden bir karar aldı.

Dernekler Masası’nın hazırladığı rapor üzerine İstanbul Valiliği, Galatasaray Kulübü aleyhine İstanbul 8. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dava açtı.

Davada mahkemeden şu taleplerde bulunuldu:

1- 26 Mart’ta yapılan Olağan Genel Konsey Toplantısı’nın iptali.

2- Olağan Genel Heyet daha sonrası alınan erken seçim sonucunın iptali.

3- Kulüp tüzüğünde ‘idari ibrasızlık’la ilgili tüm unsurların iptali.

Topluluğun önde gelenleri olağanüstü toplandı

İstanbul Valiliği’nin dava açtığı bilgisinin UYAP’ta (Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi) yayınlanmasının akabinde Galatasaray Kulübü’nde geç saatlere kadar sıcak saatler yaşandı. Lider Burak Elmas, mevzuyla ilgili görüş alışverişinde bulunmak ve yol haritasını belirlemek üzere divan konseyi lideri Aykutalp Derkan, 26 Mart’taki Genel Kurul’u yöneten divan lideri Metin Sinan Aslan ve başkanlığa aday olan Metin Öztürk ve Eşref Hamamcıoğlu ile topluluğun önde gelen hukukçularını kulübe davet etti.

Seçim süreci devam ediyor

Burak Elmas, toplantıyla ilgili resmi siteden yaptığı açıklamada, “Kulübümüzün haklarının savunulması için önümüzdeki günlerde iştirakçilerle birlikte şeffaf bir müddetcin takip edilmesi konusunda mutabakata varılmıştır. 28 Mart’ta alınan karar mucibince yürümekte olan seçim süreci kesintisiz olarak devam etmektedir” dedi. Mahkeme, valiliğin tüm taleplerini kabul ettiği takdirde seçim iptal edilmekle kalmayacak; lider Elmas vazifesine devam edecek ve tüzükte zarurî olarak değişiklik yapılacak.

“BU G.SARAY’IN DAVASI, ORTAK HAREKET EDELİM”

Galatasaray Lideri Burak Elmas, İstanbul Valiliği’nin açtığı dava üzerine topluluğun ileri gelenleriyle yaptığı görüşmede şu bildirileri verdi:

“Ben Ali Sami Yen’in koltuğunda oturuyorum. Hepimiz bir tarafız. Ortak tek bir tarafımız var, o da Galatasaray. Bu süreci birlikte takip edip konsensüs sağlayarak Galatasaray’ın kazanacağı bir yol izlemeliyiz. İsterseniz şahsî avukatlarınız, isterseniz ortak bir avukat bu süreci takip etsin. Biz ibrasızlık daha sonrasında üzerimize düşeni yaptık. Ben seçimde aday da değilim. Ben taraf olmak istemiyorum. özetlemek gerekirse bu bahse müdahil değilim.”