Frutti Extra Bursaspor, Bahçeşehir’i devirdi!

Anje

Global Mod
Global Mod
ING Basketbol Muhteşem Ligi’nin 27. haftasında Frutti Extra Bursaspor, Bahçeşehir Koleji ile karşılaştı.

Müsabakaya süratli başlayan Frutti Extra Bursaspor, rakibine göre daha denetimli oynadığı birinci çeyreği 18-14 önde kapattı. İkinci çeyrekte bilhassa Onuralp Bitim’in hem içeriden hem dışarıdan şutlarını Bahçeşehir Koleji savunamayınca, konut sahibi grup devre ortasına 40-28 önde girdi.

Üçüncü dönemde seyirci takviyesi ve açılan farkın rahatlığıyla parkeye çıkan yeşil-beyazlı takım, uygun savunma yaparak ve bilhassa set hamlelerini güzel kıymetlendirerek farkı müdafaayı başardı ve final çeyreğine 65-54 üstün gitti.

Son dönemde Bahçeşehir Koleji, savunmadaki agresifliğini artırırken hamlede da skor üretmeye başladı ve maçın bitimine 49 saniye kala farkı 2’ye indirdi. Mesken sahibi takım ataktan eli boş dönerken, 9 saniye kala konuk kadro özgür atış kazandı. Smith’in kullandığı özgür atışlardan yalnızca biri sayıya dönüşünce Bahçeşehir Koleji birlikteliği yakalama talihini kaçırdı ve Frutti Extra Bursaspor kalan müddette rakibine dönüş bahtı tanımayarak parkeden 80-78 galip ayrıldı.

Bursa temsilcisinde Onuralp Bitim, 30 sayı üreterek galibiyette kıymetli rol oynadı.

Salon: TOFAŞ

Hakemler: Yener Yılmaz, Alper Özgök, Polat Parlak

Frutti Extra Bursaspor: Needham 12, Andrews 10, Hayes 17, Dudzinski 7, Onuralp Bitim 30, Mithat Can Özalp, Metin Türen 2, Birkan Batuk, Ömer Utku Al 2

Bahçeşehir Koleji: Jones 2, Hall 5, Smith 10, Dekker 13, Oğuz Savaş 10, Kartal Özmızrak 5, Muhammed Mustafa Baygül 13, Solomon 18, Berkan Can, Erkan Yılmaz 2

1. Dönem: 18-14

Devre: 40-28

3. Dönem: 65-54

Beş faulle çıkan: 39.15 Onuralp Bitim (Frutti Extra Bursaspor)