ahmetbeyler
Active member
İtalya’ya gitmek üzere Yunanistan’ın Lgoumenitsa kentinden ayrılan feribotta, 18 Şubat’ta Korfu Adası yakınlarında yangın çıktı. 237’si yolcu, 51’i mürettebat 288 kişinin bulunduğu feribottaki yangına, arama-kurtarma takımları müdahale etti. Yangın sırasında feribotta bulunduğu belirtilen 27 Türk vatandaşından 26’sı kurtarıldı lakin 9 yıllık TIR sürücüsü Mehmet Çakır’dan haber alınamadı. 1 yıldır yurt dışına nakliyecilik yaptığı belirtilen Çakır’ın, İzmir’in Urla ilçesinden aldığı taze balık yükünü İspanya’ya götürdüğü kaydedildi. birinci vakit içinderda Edirne üzerinden Yunanistan’a geçtiği, feribotla da İtalya’ya geçmeyi planladığı açıklandı. Çakır’ı, feribot yangınından kısa mühlet evvel arkadaşının gördüğü de ortaya çıktı. Arkadaşıyla yemek yiyen Çakır’ın ondan sonrasında TIR’a gittiği, yangın başlayınca da arkadaşının gemide Çakır’ı aradığı lakin bulamadığı açıklandı. daha sonrasında yanan feribotta bulunan 4 cesetten 1’inin Çakır’a ilişkin olabileceği ihtimaliyle DNA testi yapılmasına karar verildi. Hastaneye giden Çakır’ın ablası Yeşim Gür, kan örneği verdi. Yunanistan’daki 4 cesetle karşılaştırılacak DNA örnekleriyle ilgili çabucak hemen bir sonuç çıkmadı.
‘Yetkililerden yardım bekliyoruz’
Mehmet Çakır’ın Aydın’da yaşayan babası Sedat Çakır (71), annesi Hülya Çakır (70), ablası Yeşim Gür ve eniştesi Davut Gür (52), Ramazan Bayramı’na hüzünlü girdi. Eniştesi Davut Gür, “DNA örneği gönderdik. Hala Mehmet Çakır’dan bir haber çıkmadı. Meyyit ya da canlı yakınımıza ulaşmak istiyoruz. Lakin bu vakte kadar ne bir ses çıktı ne bir haber geldi. Ramazan Bayramı geldi. Biz, bayrama onsuz girdik, bayramda da hüznümüz sürüyor. En azından öldüyse, cenazesini alıp memleketi Aydın’da defnetmek istiyoruz. Yetkililerden yardım bekliyoruz” dedi.
‘Yetkililerden yardım bekliyoruz’
Mehmet Çakır’ın Aydın’da yaşayan babası Sedat Çakır (71), annesi Hülya Çakır (70), ablası Yeşim Gür ve eniştesi Davut Gür (52), Ramazan Bayramı’na hüzünlü girdi. Eniştesi Davut Gür, “DNA örneği gönderdik. Hala Mehmet Çakır’dan bir haber çıkmadı. Meyyit ya da canlı yakınımıza ulaşmak istiyoruz. Lakin bu vakte kadar ne bir ses çıktı ne bir haber geldi. Ramazan Bayramı geldi. Biz, bayrama onsuz girdik, bayramda da hüznümüz sürüyor. En azından öldüyse, cenazesini alıp memleketi Aydın’da defnetmek istiyoruz. Yetkililerden yardım bekliyoruz” dedi.