Fazilet Can: “Fenerbahçe’den teveccüh görmek gurur”

Anje

Global Mod
Global Mod
Türk Telekom Başantrenörü Fazilet Can, Türkiye Sigorta Basketbol Harika Ligi ve ULEB Avrupa Kupası’nda yeterli sonuçlar elde ettiklerini ve dönem sonu Ankaralı basketbolseverleri memnun eden dereceler alacaklarına inandıklarını belirtti.

Ligde ve Avrupa’da hayli güzel bir dönem başlangıcı yapan ve son olarak namağlup Fenerbahçe Beko’yu deplasmanda üstün bir oyunla yenen başşehir takımının başantrenörü Fazilet Can, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Muhteşem Lig’de 10 maçta elde ettiği 9 galibiyetle Fenerbahçe Beko’yla tepeyi paylaşan, ULEB Avrupa Kupası’nda ise 7 müsabakada 5 galibiyet alan başşehir grubunda başantrenör Fazilet Can, Fenerbahçe Beko karşısına güzel hazırlanarak çıktıklarını belirterek, şu sözleri kullandı:

“Sonuçta olağan dönem ortasında oynadığımız maçlardan biriydi. Çok değerli bir rakibe karşı deplasmanda nasıl bir maça hazırlanıyorsak o denli hazırlandık. Ekip olarak, her gün daha uyguna gidebilmek istiyoruz. Bunun artılarını dönem sonunda goreceğiz. ULEB Avrupa Kupası ve Üstün Lig’i epeyce düzgün bir yerde bitirmek istiyoruz. Ankaralı basketbolseverleri keyifli eden sonuçlar almaya devam edeceğimize inanıyoruz. Taraftarımız da salonları doldurarak bizlere takviye veriyor. Bu dayanağın giderek artması da bizi motive ediyor. Ankara’da seyirciyi keyifli eden, farklı bir atmosfer oluşturduğumuzu düşünüyorum.”

Ligde üst üste 8 maç kazandıklarının ve Fenerbahçe Beko’yla tepeyi paylaştıklarının hatırlatılması üzerine, epey karakterli bir oyuncu kümesiyle çalıştığını aktaran 42 yaşındaki başantrenör, “Onların birbirleriyle ahengi alandaki başarıyı da getiriyor. Kaç maç kazandığımıza bakmıyoruz. Kazanmak da var kaybetmek de var. Biz hep yeterli basketbol oynamayı hedefliyoruz. Oyuncularımız taktik ve teknik manada kanılarımızı alana âlâ yansıtıyor.” diye konuştu.

Uzun yıllar Fenerbahçe’de yardımcı antrenörlük yapan, başta THY Avrupa Ligi olmak üzere biroldukca kupa kazanan Fazilet Can, hafta sonu sarı-lacivertli idare tarafınca kendisine verilen teşekkür plaketi için de teşekkür ederek, “Uzun yıllar içerisinde çalışmış olduğum pahalı ve kıymetli bir topluluktan bu biçimde bir teveccüh görmek benim için büyük memnunluk. Nitekim Fenerbahçeli taraftarlar da bize sempatiyle yaklaştı. Onlara da bilhassa teşekkür etmek istiyorum.” sözlerini kullandı.

Önder Külçebaş: “Her maça kazanmak için çıkıyoruz”

Türk Telekom Kulübü Genel Menajeri Başkan Külçebaş, her maça kazanmak için çıkan ve her kesim tarafınca hürmet duyulan bir kadro oluşturduklarını vurguladı.

Külçebaş, başantrenör Fazilet Can idaresinde âlâ bir başlangıca imza attıklarını anlatarak, “Her maça rakip gözetmeksizin kazanma ve gelişme parolasıyla çıkıyoruz. Koçumuz bunu tüm atletlere hissettirdiği, inandırdığı ve adil olduğu için tek yürek alanda süper bir çaba oluyor. Ayrıyeten başta Yusuf Kıraç ve Savtekin Şentürk olmak üzere bizi her şartta destekleyen yöneticilerimiz var. Ben tüm grubuma gösterdikleri çalışma temposu ve ahenk için teşekkür ederim. Hoş, coşkulu Ankara taraftarımızı her zamanki üzere maçlarımıza bekliyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.