Fauci tarih verdi: Aşı yaptırırsanız, ABD’de pandemi 2022 ilkbaharında denetim altına alınır

celikci

Active member
Fauci tarih verdi: Aşı yaptırırsanız, ABD’de pandemi 2022 ilkbaharında denetim altına alınır
ABD’de hükümete salgın danışmanlığı yapan immünolog Anthony Fauci, korona virüsü pandemisinin sona ermesinin insanların davranışlarına, bilhassa de aşı olma isteğine bağlı olduğu ihtarında bulundu. Başşehir Washington’da basın toplantısı düzenleyen Fauci, ABD’lileri aşılarını yaptırmaya çağırarak aşının pandeminin bitme müddetini kıymetli ölçüde kısaltacağına dikkat çekti. Fauci, “Aşınızı olun ve vakti süratli bir biçimde kısaltın” dedi.

Fauci, Amerikan haber kanalı CNN’de yaptığı açıklamada da insanların aşılarını yaptırmaları durumunda pandeminin 2022 ilkbaharında denetim altına alınabileceğini söylemiş oldu. Bu tarihe kadar makul bir olağanlığa dönülebileceğini lakin bu tarihin de bir garantisi olmadığını tabir eden Fauci, ABD’de hâlâ 90 milyon kişinin aşı olmadığına dikkat çekti.

Aşı kuşkucularının birçoklarının muhafazakâr medya ve siyasetçilerden etkilendiğini söyleyen Fauci, kış aylarının grip ve başka teneffüs yolu hastalıkları niçiniyle güç geçebileceği ikazında da bulundu. Fauci, daha evvel NPR televizyonuna yaptığı açıklamada ABD’de olağanlaşma için 2022 sonbaharı tarihini vermişti. Lakin bunun kendi yanlışı olduğunu söyleyen Fauci, bu tarihi artık düzeltmek istediğini de tabir etti.

ABD’de Delta varyantı niçiniyle artan hadise sayısı kaygı verici boyutta. Günlük olay sayıları geçen haftaya kıyasla yüzde 12 oranında artarak 137 bine dayandı. ABD Sıhhat Dairesi (CDC) Lideri Rochelle Walensky, Covid-19 hastalığı niçiniyle hastaneye yatanların sayısının da geçen haftaya bakılırsa yüzde 23 artış gösterdiğini söylemiş oldu. Yaklaşık 330 milyon nüfuslu ABD’de, halkın yüzde 51’i aşılarını tamamlamamış durumda. (DW Türkçe)

ALINTIDIR