Fahrettin Koca’dan memuriyetten istifa eden doktorlara ait açıklama

DrEMEL

Global Mod
Global Mod
Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca, memuriyetten istifa eden yahut son yapılan Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı’ndaki (TUS) başarısıyla bir uzmanlık eğitimi programına yerleşenlerin, tek sefere mahsus kanunda belirtilen mühletleri beklemeksizin asistanlığa başlayabileceğini belirtti.

Koca, toplumsal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Her ne suretle olursa olsun memuriyetten istifa etmiş olan ve son TUS başarısıyla eğitim ve araştırma hastaneleri dahil olmak üzere bir uzmanlık eğitimi programına yerleşenler, bir kereye mahsus kanunda belirtilen mühletleri beklemeksizin asistanlığa başlayabilecek” tabirlerini kullandı.

Koca hala Yüksek Tahsil Kurumu (YÖK) takımında asistanlık eğitimine devam eden uzmanlık öğrencilerinden mevzuat gereği nakil hakkı elde edenlerin de talepleri halinde Sıhhat Bakanlığı İsmine Tıp Fakülteleri (SBA) takımlarına geçebileceğini kaydetti.

Koca’nın açıklamaları şöyleki:

• Her ne suretle olursa olsun memuriyetten istifa etmiş olan ve son TUS başarısıyla eğitim ve araştırma hastaneleri dahil olmak üzere bir uzmanlık eğitimi programına yerleşenler, bir kereye mahsus kanunda belirtilen mühletleri beklemeksizin asistanlığa başlayabilecek. Hala YÖK takımında asistanlık eğitimine devam eden uzmanlık öğrencilerinden mevzuat gereği nakil hakkı elde edenler, talepleri halinde SBA takımlarına da geçebilecek.
Her ne suretle olursa olsun, MEMURİYETTEN İSTİFA ETMİŞ OLAN ve SON TUS sınavındaki başarısıyla Eğitim ve Araştırma Hastaneleri dâhil olmak üzere bir uzmanlık eğitimi programına yerleşenler, bir defaya mahsus, kanunda belirtilen süreleri beklemeksizin asistanlığa başlayabilecek.

— Dr. Fahrettin Koca (@drfahrettinkoca) April 20, 2022