Eski eşi tarafınca öldürülen Zeynep’in dedesi: Bu bir zevk vefatı

ahmetbeyler

Active member
Aksaray’da, eski eşi 29 yaşındaki Bilal Gıvanç’ın öldürdüğü 26 yaşındaki Zeynep Koyun‘un dedesi 92 yaşındaki Cavit Koyun, torununun eski damatları tarafınca zevk için öldürüldüğünü öne sürdü. Gıvanç’ın birkaç gündür konutun etrafında gezdiğini öğrendiklerini belirten Koyun, ”Torunum Zeynep, 2 çocuğuyla yaklaşık 8 aydır yanımda kalıyordu. Mutabakatlı olarak boşanmışlardı. Bayram günü bu biçimde bir olay oldu. Bana nazaran bu bir zevk mevti. Çocuğu taammüden öldürdü. Torunların ve gelinlerin gözü önünde öldürdü” dedi.

Olay, 2 Mayıs günü saat 14.30 sıralarında, Güzelyurt ilçesinde meydana geldi. Bilal Gıvanç, bayram niçiniyle 7 yaşındaki kızı ve 5 yaşındaki oğlunu görmek için 2 yıl evvel boşandığı Zeynep Koyun’un yaşadığı dedesi Cavit Koyun’un konutuna gitti. Argümana bakılırsa Gıvanç, çocuklarını alıp, babası Z.G.’nin meskenine götürdü. Burada 1 yıl evvel evlendiği yeni eşi istemeyince, çocuklarını geri götürdü. bir süre daha sonra Gıvanç, bir daha çocuklarını almaya gittiğinde ise Zeynep Koyun’un, “Bu çocuk oyuncağı mı?” reaksiyonu üzerine ortalarında tartışma çıktı. Tartışmada Gıvanç, Koyun’a bıçakla saldırdı. Göğsünden aldığı bıçak darbeleriyle yaralanan Koyun, kaldırıldığı Güzelyurt Devlet Hastanesi’nde hayatını yitirdi. Koyun’un cenazesi, ilçe mezarlığına defnedildi. olaydan daha sonra kaçıp bir süre daha sonra da İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne teslim olan Bilal Gıvanç, sevk edildiği hakimlikçe tutuklandı. Gıvanç’ın birinci sözünde, ”Çocuklar yüzünden tartışma çıktı. O yüzden bıçakladım. Pişmanım” dediği açıklandı.

‘Torunların ve gelinlerin gözü önünde öldürdü’

Yukarı Mahalle Kayabaşı Sokak’taki müstakil meskeninde taziyeleri kabul eden Cavit Koyun, Bilal Gıvanç’ın torununu zevk için öldürdüğünü öne sürerek şunları söylemiş oldu:

Torunum Zeynep, 2 çocuğuyla birlikte yaklaşık 8 aydır benim yanımda kalıyordu. Mutabakatlı olarak boşanmışlardı. bu vakitte hiç bir olay ve kahır yaşamadık. Bayram günü bu biçimde bir olay oldu. Bana nazaran bu bir zevk vefatı. Çocuğu taammüden öldürdü. Avlunun içerisinde torunların ve gelinlerin gözü önünde öldürdü. Onların yanından çağırıyor, ‘Gel sana bir şey söyleyeceğim’ diyor. Doruğuna çöküyor. Tabi erkekle hanımın gücü bir olur mu? Zeynep’in gücü yetmiyor. Bayramımızı zehretti. Ben içeride hengameyi duydum ancak 92 yaşında olduğum için torunuma yetişemedim. Ben meskenin avlusunu çıkana kadar bu torunumu bıçaklamış. Eski damat zevk için, muradını almak için, takdirname almak için geldi. En ağır cezayı almasını istiyoruz.

‘Öldürmeyi daha evvel planladığını düşünüyoruz’

Cavit Koyun, Bilal Gıvanç’ın birkaç gündür meskenlerinin önünde gezdiğini öğrendiklerini ve bu niçinle torununu öldürmeyi daha öncesinden planladığını düşündüklerini söylemiş oldu. Gıvanç’ın yanında bıçak taşımasının da bunu ispat ettiğini tabir eden Koyun, ”Ben torunumu kanlar ortasında görür görmez dayanamadım. Zeynep’in hayatını yitirdiğini orada anladım. Göğsünden acımadan 3 yerinden bıçaklamış. Çocukları evvel eski damat götürmüş. 10 dakika daha sonra yeniden gelmiş, çocukları götürmek istemiş. Bizim konutun etrafında birkaç gündür de geziyormuş. Torunumu öldürmeye daha evvel karar verdiğini düşünüyoruz. Yanında bıçak taşıyormuş. Meskenin etrafında yakalayıp bıçakla niyeti varmış diye düşünüyoruz” diye konuştu.