Eski AKP’li vekil Pelin Gündeş: Çavuşoğlu yolumu kesip hakaret etti

DrEMEL

Global Mod
Global Mod
AKP Kayseri eski milletvekili Pelin Gündeş, toplumsal medya hesabından Avrupa Kurulu Parlamenterler Meclisi üyesi olduğu periyotta Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun yolunu keserek, “Kapasitesiz, saygısız, şerefsizlik” üzere sözleri kullandığını yazdı.

Pelin Gündeş, yaptığı paylaşımlarda AKP’den milletvekili olduğu periyotta başından geçenleri anlattı.

2021 yılında Avrupa Kurulu Parlamenterler Meclisi üyesi olduğu sırada Türkiye’nin lehine olan önergeleri genel konseyde oylamaya sunma uğraşlarının Mevlüt Çavuşoğlu tarafınca daima engellenmeye çalışıldığını söyleyen Gündeş’in paylaşımında şu tabirler yer aldı:

1/Ümit Bey ben korkmam.2011’de Akparti’nin Suriyeliler politikasına karşı çıktığımı, bu politikanın yanlış olduğunu ve sığınmacıların milyonları bulacağını Kızılcahamam kampında Sn Cumhurbaşkanı, parti yöneticileri ve 1000’i aşkın Milletvekili ve teşkilat mensubu önünde söyledim. https://t.co/pWqMH4j8Af

— Prof.Dr.Pelin Gündeş (@gundesbakir) April 20, 2022

• Avrupa Kurulu Parlamenterler Meclisi üyesiydim. Dört ayda bir Strazburg’da genel konsey olurdu. Genel Konseylere girmedilk evvel tüm raporları okurdum. Türkiye’nin aleyhine unsurları tespit ederdim. Bunların çıkarılması, yerine lehimize husus koyulması için önergeler hazırlardım. Türkiye’nin lehine olan bu önergeleri genel şurada oylamaya sunmam Mevlüt Çavuşoğlu tarafınca daima engellenmeye çalışılıyordu. Nursuna Memecan (dönemin AKP Sivas milletvekili) ve Mevlüt Çavuşoğlu beni daima bir köşeye çekip ‘Türkiye’yi savunan önerge vermeyeceksin’ biçiminde sözlerde bulundular.
“KAPASİTESİZ, SAYGISIZ, ŞEREFSİZLİK”

• Ağır mobbing yapıldı dört yıl boyunca. çabucak sonrasındaki senelerda bu ağır ruhsal şiddet niçiniyle kimi sıhhat meseleleri da yaşadım fakat güzelleştim epey şükür Allah’ın sayesinde. Fakat Avrupa Kurulu genel şuralarda Mevlüt Çavuşoğlu şahsıma uygulan mobbingin dozunu kaçırdı.
  • Mevlüt Çavuşoğlu artık Avrupa Kurulunda ben önergeleri Table Office’e gdolayırken yolumu kesiyor, ‘Kapasitesiz, saygısız, şerefsizlik’ üzere ağır tabirleri şahsıma kullanıyordu. Hiç aldırış etmeden Türkiye’yi savunan önergeleri bir daha de oylamaya koydurttum.
“BEN HAYIR OYU VERDİM ÇAVUŞOĞLU ÇEKİMSER OY KULLANDI”

• Tahlil sürecine de karşı çıktım. Genel Kurul’a “pkklı teröristler, pkklı aktivist olarak değiştirilsin” diye önerge geldi. Bu sayede pkk, AB terör örgütleri listesinden çıkartılacaktı. Ben buna şiddetle direndim. Oylamada hayır oyu verdim. Çavuşoğlu ise çekimser oy kullandı.
  • Bir akp bayan milletvekili evet oyu kullandı buna. Yani pkklılar terörist değilmiş, aktivistmiş bunlara nazaran. Oylamadan çıkışta da bir daha mutat olduğu üzere “çözüm sürecine karşı çıktın. Seni Tayyip Erdoğan’a şikayet edeceğiz” diye üstüme kelamlı saldırıldı.
“EVET BEN O KÜMENİN DİSİPLİNİNE UYMADIM!”

• Çavuşoğlu beni Tayyip Bey’e şikayet etmeye başladı. Tayyip Beyefendi beni dinlemedi hiç. Eşime de “grup disiplinine uymuyormuş” demiş. Tamam da hangi küme disiplini? Pkklı teröristlerin aktivist yapılmasına sessiz kalmak şayet küme disipliniyse kimse kusura bakmasın! Ben buna uymam!
  • Türk Milleti’ni, devletimizi yurt haricinde savunmamak, milletimize ihanet, Avrupalıların tüm taarruzlarına sessiz kalmak, karşı önerge hazırlamamak şayet küme disipliniyse, evet ben o kümenin disiplinine uymadım! Damarlarımda taşıdığım Türk kanı bu biçimde bir displine uymama manidir!