Eski AKP’li Çamuroğlu, Başbakanlık’ta gördüğü protokol skandalını anlattı

ahmetbeyler

Active member
Çamuroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yalnızca halktan değil uzun bir müddetdir partisinden de koptuğunu söz ederek, “2007’de ben milletvekili olduğumda Sayın Cumhurbaşkanımızın sık sık kullandığı bir cümle vardı. Cümle şuydu, ‘Biz atanana değil, seçilene bakarız’. Şu anda Millet Meclisi’nin durumuna bir bakalım. Millet Meclisi bugün, belediye meclisi üzere bir duruma düşürülmüştür. Yani yasama organı adeta uzaktan kumandalı bir heyete dönüştürülmüştür. Yetkileri neredeyse yok edilmiştir. Bir hayali fenere dönüşmüştür” dedi.

Çamuroğlu, ayrıyeten, milletvekillerinin halkın nezdinde saygınlıklarını ve tahlil makamı olma özelliklerini artık yitirdiğini söz etti. Muhalefetin bir mevzuyu epeyce dikkatli takip etmesi gerektiğini söyleyen Çamuroğlu, kelamlarını şöyleki sürdürdü:

“Demokrasinin halka ne vadettiğini, demokrasinin halkla bağını halka anlatmak durumundadır muhalefet. Eski parlamentoda halk, meclise gelirdi. Mecliste milletvekilleriyle buluşurdu, çay içerdi, yemek yerdi. Sorunlarını aktarırdı ve bilirdi ki bu seçilmiş beşerler bu sorunları seçilmiş bakanlara götürecek, bu sorunlar direkt tahlil noktalarına gidecek. Artık bu biçimde bir şey yok. Artık halk meclise yalnızca yemek yemek için gelebilir zira bakanların birçok milletvekillerini ciddiye almıyor”

‘Adım adım temsil kabiliyetlerini yitirdiler’

İpek Özbey’in milletvekillerinin de bu durumdan şikayetçi olduğunu belirtmesi üzerine Çamuroğlu şu biçimde konuştu:

“Şikayetçi olmamaları mümkün mü? Bir korkuluğa dönüştüler. Tarlaya dikilmiş bir korkuluğa dönüştüler. bu biçimde kimi belirtileri vardı bunun. örneğin, Başbakanlık binasına gelen milletvekilleri bir gün bir baktım yan kapıdan alınmaya başlanıyor. Protokol halısının bulunduğu ana giriş kapısından alınmıyor lakin kimi atanmışlar o kapıdan alınıyorlar. Bunlar sembolik şeylerdir ancak fazlaca değerli şeylerdir. Yani, bir milletvekili geliyor, Başbakanlığın ana protokol kapısından giremiyor fakat bir müsteşar geliyor, o giriyor. Bunlar sembolik şeylerdir, milletvekilleri bunları ciddiye almadılar. Adım adım temsil kabiliyetlerini yitirdiler”

Türkiye’nin bugün bir bürokratik küme tarafınca yönetildiğini belirten Çamuroğlu, “Bu küme bir danışmanlar ordusudur” dedi.