Esenler Tacirler Eğitim Vakfı İmam Hatip Ortaokulu’ndaki gerici aktiflik reaksiyon çekti

DrEMEL

Global Mod
Global Mod
İstanbul’un Esenler ilçesindeki Tacirler Eğitim Vakfı İmam Hatip Ortaokulu Mescidi, ilçe ulusal eğitim müdürü, ilçe müftüsü ve AKP ilçe liderinin da katıldığı merasimle açıldı. Okul girişine balonlar ve süsler asılırken çocuklar mescitte oturarak dua okudu, iştirakçiler ise ayakta birbirlerine plaket verdi. Eğitim-İş Genel Lideri Kadem Özbay, “Kamu vicdanını yaralayan bu imgeler laikliğe, yasa ve yönetmeliklere ve pedagojiye aykırıdır” dedi.

İstanbul’daki bir ortaokulda açılan mescit ve açılışa ait merasim dikkat çekti. Merasimden manzaralar, Esenler İlçe Ulusal Eğitim Müdürlüğü’nün toplumsal medya hesabından Kuran’dan bir ayet ile paylaşıldı. Paylaşıma göre merasime İstanbul Vilayet Ulusal Eğitim Müdür Yardımcı Faik Kaptan, AKP İlçe Lideri Umut Özkan, Esenler İlçe Müftüsü Osman Yazıcı, Esenler İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Nurettin Aras ve Şube Müdürü Feyzullah Sert katıldı. Paylaşımda AKP’li Özkan’ın isminin kamu gorevlilerinden daha evvel yazılması dikkat çekti. Merasimden paylaşılan fotoğraflarda, öğrencilere dua okutturulduğu, iştirakçilerin ise birbirlerine plaket verdiği görülüyor.

“ŞERİAT DÜŞLERİNE FEDA ETMEYECEĞİZ”

Merasime reaksiyon gösteren Eğitim-İş Genel Lideri Özbay, fotoğrafların, “eğitim işçilerinin ibadet hakkını kullanabilmesi ismi altında okullara açılan mescitlerin, çocukların üstündeki dini eğitimi ağırlaştırmak ve okulları medreseye çevirmek hedefiyle kullanıldığının delili olduğunu” söylemiş oldu.

“Siyasetten en uzak tutulması gereken yerler olan okullarda siyasalların değil aktiflik, ziyaretler düzenlemesi bile yönetmeliklere muhalif. Çocukların tam birey olacağı yaşta yetişkinlerin önünde diz çöktürülmesi ve o sırada yetişkinlerin birbirine plaket vermesi, eğitimin hiç bir unsuruyla bağdaşmıyor” diyen Özbay, “Daha evvel erkek çocuklarına cihatçı olma eğilimi aşılanmaya çalışılan bu okulda, bu kere MEB bürokratları huzurunda kız çocuklarına yetişkin erkekler önünde başları kapalı vaziyette diz çöktürülmüştür. Bu manzaralara ait tüzel hangi yol doğuyorsa o yollardan gidecek, hesap soracağız. Başöğretmen’in eğitim neferleri olarak bize emanet edilen yeni jenerasyonları, kimsenin eğitimde şeriat düşlerine feda etmeyeceğiz” tabirlerini kullandı.