Ergin Ataman: “Madalya alacağız”

Anje

Global Mod
Global Mod
A Ulusal Basketbol Kadrosu Başantrenörü Ergin Ataman, 1 Eylül’de başlayacak Avrupa Şampiyonası’nda madalya kazanmak için uğraş edeceklerini söylemiş oldu.

Deneyimli başantrenör ile ulusal oyuncu Furkan Korkmaz, A Ulusal Kadro’nun şampiyonada küme maçlarını oynayacağı Tiflis Arena’da gerçekleştirdiği idmanın akabinde basın mensuplarına açıklamada bulundu.

“SAHAYA KARARLI ÇIKMALIYIZ”

Ergin Ataman, şampiyona öncesi son hazırlıkları gerçekleştirdiklerini lisana getirerek, “Çarşamba artık turnuva hazırlığından fazla rakip hazırlığına başlayacağız. Bu tip turnuvalarda her maç epey tehlikelidir. Birinci maçımızı yapacağımız Karadağ, tehlikeli bir ekip, deneyimli oyuncuları var. Onun için kesinlikle alana kararlı bir biçimde çıkmamız gerekiyor. Kümede kaçıncı olacağımızı düşünmek yerine maçları kazanmaya odaklanmamız gerekiyor. Gerekli hazırlıkları yaptık. Yiğitcan Saybir de takıma dahil oldu. Furkan Korkmaz’ın yavaşça bir sakatlığı vardı. Onu bugün dinlendirdik lakin yarın bir sorun olacağını sanmıyorum.” diye konuştu.

FIBA 2023 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri’nde Letonya ve Sırbistan ile oynanan maçlarda savunmada yaşanan sıkıntılarla ilgili bir soru üzerine Ataman, “Elimizdeki takımın özellikleri var. Biz o özelliklerin üzerine gitmeye çalışıyoruz. Bu takımla Sırbistan maçının ikinci yarısında savunma yapabilecek bir 5 bulduk. Elimizdeki takıma bakılırsa taktiksek hazırlıklarımızı yapacağız. Biz bir savunma grubu değiliz, bu açık bir biçimde ortada. Pota altını karartan uzun bir oyuncumuz yok. Fakat grup savunmasını, yardımlaşmayı âlâ yapabiliriz. Ne olursa olsun hamle performansları son derece kıymetli olacak.” değerlendirmesinde bulundu.

Kağıt üzerinde İspanya’nın kümenin en kuvvetli grubu gözüktüğünü aktaran Ataman, “Özellikle Karadağ, Belçika, konut sahibi Gürcistan üzere gruplar da her vakit tehlike yaratabilecek kadrolar. Bulgaristan eleme maçlarındaki performansına bakılırsa biraz zayıf üzere duruyor fakat bunu goreceğiz.” halinde görüş belirtti.

“MADALYA ALMAK İÇİN GELDİK”

Ergin Ataman, bu biçimdesine kıymetli turnuvalar öncesinde güç istikrarının fazlaca kıymetli olmadığını vurgulayarak, kelamlarını şu biçimde sürdürdü:

“Benim şaşırdığım bir nokta var, FIBA bir güç istikrarı yayınlamış. Ben bunu birinci defa görüyorum. Resmi bir kurum olarak hangi ekibin madalya bahtının yüzde kaç olduğunu yayınlaman son derece yanılgı. Bunu gazeteciler özel olarak yayınlayabilir ancak turnuvanın tertibini yapan memleketler arası federasyonun bu biçimde bir madalya öngörüsünde bulunması bana nazaran fazlaca tartışılır. Hakemler üzerinde de bir öngörü oluşturabilir. Onun için bunu hayli yanlış bulduğumu söylüyorum. Bize yüzde 7’lik bir madalya talihi vermişler. goreceğiz bakalım. Biz bu Avrupa Şampiyonası’na madalya almak için geldik. yine ediyorum, FIBA’nın yapmış olduğu açıklamayı son derece sakıncalı görüyorum, birinci kere bu biçimde bir şeyle karşılaşıyorum.”

“ELİMİZDEN GELENİN EN GÜZELİNİ YAPACAĞIZ”

NBA gruplarından Philadelphia 76ers forması giyen ulusal oyuncu Furkan Korkmaz da Avrupa Şampiyonası ötürüsıyla heyecanlı olduklarını lisana getirerek, “Artık hazırlık devri bitti, çıkıp maçları oynayacağız. Elimizden gelenin en düzgününü yapacağız. Maçlarımızı kazanmak için çıkacağız.” dedi.

yavaşça sakatlığı niçiniyle idmanda yer alamayan Furkan Korkmaz, “Çok önemli bir şeyim yok. Yalnızca adalemde biraz gerilme vardı. O yüzden epeyce fazla zorlamak istemedim. Zira şampiyona fazlaca uzun, epey efor gerektiren bir şampiyona olacak. Biraz muhafaza gayeli çıkmak istemedim.” tabirlerini kullandı.

Şampiyonada rakiplerden çok kendilerinin ne yapacağının değerli olduğunu aktaran ulusal basketbolcu, “Her gün alana çıkıp en yeterli basketbolumuzu oynarsak bence yenemeyeceğimiz rakip yok. Hazırlık devrinde bunu hayli fazla gösteremedik lakin olumlu işler de yaptık. Umuyorum bizim için fazlaca hoş bir turnuva olacak.” değerlendirmesinde bulundu.