ahmetbeyler
Active member
Dün Erdoğan Türkiye’yi gariban ülke yaptı dedim. AKP’li olduğunu kestirim ettiğim bir küme okur abartıyorsun diye reaksiyon gösterdi.
Erdoğan’a haksızlık ettiğimi söylemiş olduler…
söylemiş olduklerimi/yazdıklarımı test etmek fantezi denecek bir teklifim var.
Derim ki; Erdoğan tebdil-i kıyafetle Paris’in göbeğine bıraksak. Cebine de 300 Euro khalbukik. (niçin 300 Euro mu? Taban ücret… Pardon artık ortalama fiyat.)
Erdoğan’a o para kaç gün kâfi?
Üç öğün yemek, kenti gezmek, gece konuklamak?
Kaç gün kâfi?
Mesele canı kahve içmek istedi. Garson üç/dört Euro istedi. Cebinden çıkardığı parayı 20 ile çarpınca ne düşünür sanki?
Bir kahve 60 lira… 80 lira…
İstanbul Havaalanı’nda da tıpkı fiyat diye ortasından geçirir mi? Zannetmiyorum Erdoğan havaalanında bir küçük suyun su 16 liraya satıldığını bilmiyordur…
90 sentte!..
Yerli ve ulusal havaalanlarımızda bütün fiyatlar Euro üzerinden.
Erdoğan aslına bakarsanız birden fazla şeyin ne olduğunu bilmiyor.
Bilmediği için Türkiye o zaman!..
Danışmanları, bakanları söylemiyor. Geçenlerde Sedat Bozkurt köşesinde yazdı. Erdoğan’ın Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan yanına girenleri ‘beyefendinin güzeline gidecek laf söylerseniz bu son randevunuz olur’ diye uyarıyormuş.
Yazıya tekzip gelmedi. Demek ki doğru…
Bu sebeple, Erdoğan bir şeyleri görsün anlasın diye Paris’in ortasına tebdil-i kıyafetle bırakalım dedim. 300 Euro ile…
Bu satırları okuyan diyecek ki; yurt dışına çıkmasına gerek yok. Rastgele bir markete de rastgele bir pazara tebdil-i kıyafetle gitmesi hayatın zorluğunu görmesi için kâfi.
Haklısınız ancak ben övündüğü ulusal paramızın nasıl pul olduğunu görmesi için Paris’i önerdim.
Roma’da olabilir, Berlin’de…
Sizce Erdoğan parasını nasıl harcar, kaç günde bitirir. Tabi gitmişken kültür sanat faaliyetlerine katılır mı? Bir konsere masraf mi?
Cebindeki para yetmez lakin esasen sevmiyor. Türkiye’deki şenlikler peş peşe bu sebeple yasaklanıyor…
Erdoğan istemediği için… Kendi kültürüne, kendi ömür biçimine alışılmamış bulduğu için…
Sizinkine benimkine uyuyor lakin Erdoğan’a uymuyor. Erdoğan’a bakılırsa aslına bakarsan biz halktan sayılmıyoruz. Kendine oy verenler halk!..
Ceyhan ilçesinde İlkay Akkaya’nın vereceği 30 Ağustos Zafer Bayramı konseri yasaklanmış. Zafer Bayramı konserine bile müsaade yok!..
Memleketin düştüğü çukura bakın…
Festival, konser, toplantı dedin mi hükümetin (tek kişi) tüyleri diken diken oluyor.
Aykırı fikir söyleyene tahammülleri yok. En berbat ihtimalle ‘adlı taciz’ uygulatıyor.
Altını çiziyorum: İsimli taciz…
Bu kavramı not edin seçime yanlışsız hayli sık karşınıza çıkacak.
Nasıl mı oluyor?
Anlatırım…
Dönelim konumuza. Erdoğan 300 Euro ile Paris’te ne yapar? Kaç gün yaşar? Ne yer ne içer?
İddia ediyorum sudan çıkmış balığa döner.
Bu arada… Erdoğan ‘Fransa’da, Hollanda’da, Almanya’da İspanya’da marketlerde raflar boş. Büyük besin külfeti var. Biz de hamdolsun dolu’ diyor ya…
Bunu da test etmiş olur.
Raflar boş mu dolu mu?
Bir kilo et onlar da kaç para biz de kaç para?
Bunu da görmüş olur…
Fantezi de olsa teklifim uygun fikir değil mi?
Osmanlı padişahları yapıyormuş. Onlar da tek adamdı, Erdoğan da tek adam… Onlar üzere tebdil-i kıyafetle alana çıksın…
Çıksın da görsün ülkemiz ne biçimde…
Avrupa’ya açılsın da görsün paramızın içler acısı durumunu…
Görsün Türkiye’yi 20 yılda ne hale getirdiğini…
Görsün takıntısının, inadının, gerçekle uyuşmayan saplantısının vatandaşını Avrupa’dan nasıl kopardığını…
Türkiye’nin yoksul Ortadoğu ülkesi olduğunu görsün…
Erdoğan’a haksızlık ettiğimi söylemiş olduler…
söylemiş olduklerimi/yazdıklarımı test etmek fantezi denecek bir teklifim var.
Derim ki; Erdoğan tebdil-i kıyafetle Paris’in göbeğine bıraksak. Cebine de 300 Euro khalbukik. (niçin 300 Euro mu? Taban ücret… Pardon artık ortalama fiyat.)
Erdoğan’a o para kaç gün kâfi?
Üç öğün yemek, kenti gezmek, gece konuklamak?
Kaç gün kâfi?
Mesele canı kahve içmek istedi. Garson üç/dört Euro istedi. Cebinden çıkardığı parayı 20 ile çarpınca ne düşünür sanki?
Bir kahve 60 lira… 80 lira…
İstanbul Havaalanı’nda da tıpkı fiyat diye ortasından geçirir mi? Zannetmiyorum Erdoğan havaalanında bir küçük suyun su 16 liraya satıldığını bilmiyordur…
90 sentte!..
Yerli ve ulusal havaalanlarımızda bütün fiyatlar Euro üzerinden.
Erdoğan aslına bakarsanız birden fazla şeyin ne olduğunu bilmiyor.
Bilmediği için Türkiye o zaman!..
Danışmanları, bakanları söylemiyor. Geçenlerde Sedat Bozkurt köşesinde yazdı. Erdoğan’ın Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan yanına girenleri ‘beyefendinin güzeline gidecek laf söylerseniz bu son randevunuz olur’ diye uyarıyormuş.
Yazıya tekzip gelmedi. Demek ki doğru…
Bu sebeple, Erdoğan bir şeyleri görsün anlasın diye Paris’in ortasına tebdil-i kıyafetle bırakalım dedim. 300 Euro ile…
Bu satırları okuyan diyecek ki; yurt dışına çıkmasına gerek yok. Rastgele bir markete de rastgele bir pazara tebdil-i kıyafetle gitmesi hayatın zorluğunu görmesi için kâfi.
Haklısınız ancak ben övündüğü ulusal paramızın nasıl pul olduğunu görmesi için Paris’i önerdim.
Roma’da olabilir, Berlin’de…
Sizce Erdoğan parasını nasıl harcar, kaç günde bitirir. Tabi gitmişken kültür sanat faaliyetlerine katılır mı? Bir konsere masraf mi?
Cebindeki para yetmez lakin esasen sevmiyor. Türkiye’deki şenlikler peş peşe bu sebeple yasaklanıyor…
Erdoğan istemediği için… Kendi kültürüne, kendi ömür biçimine alışılmamış bulduğu için…
Sizinkine benimkine uyuyor lakin Erdoğan’a uymuyor. Erdoğan’a bakılırsa aslına bakarsan biz halktan sayılmıyoruz. Kendine oy verenler halk!..
Ceyhan ilçesinde İlkay Akkaya’nın vereceği 30 Ağustos Zafer Bayramı konseri yasaklanmış. Zafer Bayramı konserine bile müsaade yok!..
Memleketin düştüğü çukura bakın…
Festival, konser, toplantı dedin mi hükümetin (tek kişi) tüyleri diken diken oluyor.
Aykırı fikir söyleyene tahammülleri yok. En berbat ihtimalle ‘adlı taciz’ uygulatıyor.
Altını çiziyorum: İsimli taciz…
Bu kavramı not edin seçime yanlışsız hayli sık karşınıza çıkacak.
Nasıl mı oluyor?
Anlatırım…
Dönelim konumuza. Erdoğan 300 Euro ile Paris’te ne yapar? Kaç gün yaşar? Ne yer ne içer?
İddia ediyorum sudan çıkmış balığa döner.
Bu arada… Erdoğan ‘Fransa’da, Hollanda’da, Almanya’da İspanya’da marketlerde raflar boş. Büyük besin külfeti var. Biz de hamdolsun dolu’ diyor ya…
Bunu da test etmiş olur.
Raflar boş mu dolu mu?
Bir kilo et onlar da kaç para biz de kaç para?
Bunu da görmüş olur…
Fantezi de olsa teklifim uygun fikir değil mi?
Osmanlı padişahları yapıyormuş. Onlar da tek adamdı, Erdoğan da tek adam… Onlar üzere tebdil-i kıyafetle alana çıksın…
Çıksın da görsün ülkemiz ne biçimde…
Avrupa’ya açılsın da görsün paramızın içler acısı durumunu…
Görsün Türkiye’yi 20 yılda ne hale getirdiğini…
Görsün takıntısının, inadının, gerçekle uyuşmayan saplantısının vatandaşını Avrupa’dan nasıl kopardığını…
Türkiye’nin yoksul Ortadoğu ülkesi olduğunu görsün…