Erdoğan’dan pahalılık bildirisi: Beşerler istediği esere ulaşabiliyor

ahmetbeyler

Active member
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Kuruluşundan Günümüze Milletvekilleri ve Vilayet Liderleri Toplantısı’nda konuştu.

Konuşmasında hayat pahalılığının olduğunu söyleyen Erdoğan, “Ama insanların istediği her esere ulaşabildiği bir ülkede yaşıyoruz. Hayat pahalılığının önüne geçmek, vatandaşımızı enflasyona ezdirmemek boynumuzun borcudur” tabirlerini kullandı.

Erdoğan, ayrıyeten “Elektrik, doğalgaz ve akaryakıt dayanağı için geçen yıl 165 milyar liralık kaynak kullandık. Vergi kayıplarıyla bu sayı 200 milyar liranın üzerindedir” dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarından kıymetli satır başları şöyle:

Partimizi medeniyetimizin birikimini ortaya koyan büyük bir fotoğraf olarak görüyorum.
Ülkeye hizmet etmek yalnızca unvanla, makam ve mevki ile olmaz. Anadolu’yu kendimizi çerisi, ahisi, dervişi ve abdalıyla bir arada vatan yaptık.

Türkiye’yi global güçlerin, darbecilerin pençesinden AK Parti öncülüğünde birlikte kurtardık.
Sizlerden evlatlarınıza göğsünüzü gererek bırakacağınız bir Türkiye için sahip olduğunuz gücü sonuna kadar kullanmanızı istiyorum.

Takım değişimi bir bayrak yarışıdır.

Etkin çalışma ömrünüz bittiğinde üzerime düşeni yaptım diyebileceğiniz bir çaba sarf etmenizi istiyorum. Kazanımlarımızı korumak, büyük ve kuvvetli Türkiye’nin inşasını korumak için bir daha gayret bayrağını yükseltelim diyorum.

Dayanışmamızı, kardeşliğimizi kuvvetli tuttuğumuz sürece elde edemeyeceğimiz hiç bir zafer yoktur.

AKP ailesinin her bir ferdi karşımızdaki muhalefetin her birini cebinden çıkarabilecek kabiliyete sahiptir. 2023’te ülkemizi 2053’e taşıyacak yolların taşlarını daima birlikte döşeyeceğiz.

Bölgemizin ekonomik krizlerle şekillendirilmeye çalışıldığı periyotta birliğimiz daha kuvvetli olmalı.

Bu hafta da Tokat Havalimaı’nın açılışını yapacağız, durmak yok yola devam, diyoruz.
Salgınla birlikte global üretim ve lojistik sisteminde yaşanan kasvet, ülkemizi hazırladığımız atılım için tarihi bir fırsat çıkardı. Yaşadığımız kuvvetli hadiselerin de tesiriyle zorunlu bir iktisat siyaseti değişikliğine gitmek zorunda kaldık.

Hayat pahalılığı açıklaması

Hayat pahalılığına karşı vatandaşlarımızı müdafaa altına alacak siyasetlere yöneldik.
Elektrik ve doğalgazda dayanağın yıl sonunda 300 milyar lirayı bulması bekleniyor. Lakin insanların istediği her esere ulaşabildiği bir ülkede yaşıyoruz. Hayat pahalılığının önüne geçmek, vatandaşımızı enflasyona ezdirmemek boynumuzun borcudur.