‘Erdoğan hükümetine karşı AKP’de reaksiyon büyüyor’

DrEMEL

Global Mod
Global Mod
Yeniçağ muharriri Orhan Uğurluoğlu, “Atma Recep din kardeşiyiz” başlıklı yazısında AKP ortasında çöküşün başladığını belirtti.

Uğurluoğlu, AKP’nin kurucularından olan, eski Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Heyeti üyesi Bülent Arınç ve AKP Kayseri Milletvekili İsmail Tamer’in iktisada ait tenkitlerini hatırlatarak, “Erdoğan hükûmetine karşı AKP’de reaksiyon büyüyor” dedi.

Hazine’de paranın tükendiğini ve Erdoğan ile Bahçeli’ye olan inancın de azaldığını lisana getiren Uğurluoğlu, “Cumhur İttifakı iktidarı bitti, Tek Adam Rejimi bitti, palavrayla milleti uyutma periyodu bitti, en kıymetlisi de milletin sabrı bitti, Türkiye artık seçime hazırlanıyor ve AKP’de çöküş başladı” dedi.

“ÜÇ AŞAĞI BEŞ ÜST BAHSİN FARKINDAYIZ”

Evvel, Arınç’ın AKP iktidarını yerden yere vurduğunu daha sonra da AKP Kayseri Milletvekili İsmail Tamer’in hükümeti eleştirdiğini lisana getiren Uğurluoğlu, Tamer’in kelamlarını şu biçimde aktardı:

“Son devirde enflasyonun süratli biçimde yükselmesiyle hem çiftçi hem vatandaş hem emekli öteki memurlarımızın külfete düşmüş olduğu gözüküyor.

Tüm köyleri dolaştım. Gördüğüm şey diyorlardı ki; ‘tohum değerli, gübre kıymetli, mazot pahalı’ vs. şikâyetleri vardı, ancak bu şikâyetlerin dozu şu andaki kadar değildi. Serzenişler vardı, zahmetler söyleniyordu.

Son periyotta enflasyonun süratli biçimde yükselmesiyle hem çiftçi hem vatandaş hem emekli öteki memurlarımızın düşünceye düşmüş olduğu gözüküyor.

Problemler artmış durumda.

Dürüstlükle her şeyi ortaya koymaya çalışıyorum.

Emekli, taban fiyatlı, memur, bu insanlarımızı biraz rahatlatmamız gerektiğini söylüyorum. Verdiğimiz bu fiyatlar enflasyonla eridi. Onu da karşılamamız gerekir.

Bülent Arınç’ın da söz etmiş olduğu üzere, üç aşağı beş üst bahsin farkındayız.”