Erdoğan: Hayat pahalılığının canımızı yaktığını çok uygun biliyoruz

ahmetbeyler

Active member
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Tokat’taki toplu açılış merasimine katıldı. Tokat Havalimanı ve üretimi tamamlanan başka projeleri hizmete açan Erdoğan, kelamlarına 13 yıl evvel bugün helikopter kazasında hayatını yitiren eski BBP Genel Lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nu anarak başladı.

Erdoğan, özetle şunları söylemiş oldu:

“Muhsin kardeşimin, dava ve siyaset seyahatinin her adımı, kendisinin ‘Düz yaşayacağız, dik duracağız, hakikat gideceğiz’ lafına uygun biçimde geçmiştir. Ülkemiz siyasetinin son devirlerinde kimlerin nereye savrulduğunu gördükçe daima merhum Muhsin kardeşimin onurlu ve sağlam duruşunu hatırlıyorum. Bir defa daha kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına, sevenlerine ve tüm milletimize baş sıhhati diliyorum.

‘Türkiye olarak nerede durduğumuzu anlattık’

Şu coşkunuz, şu ihtişamınız bir şeyi ortaya koyuyor. Siz diyorsunuz ki Tokat olarak, ‘Biz, biriz, birlikteiz, kardeşiz, daima bir arada Türkiye’yiz’. Dün ben Brüksel’deydim. olağanüstü NATO Başkanlar Zirvesi’ndeydim. Oralarda bildirilerimizi verdik. Türkiye olarak nerede durduğumuzu anlattık. Artık bugün de sizlerle birlikte Tokat’tayım.

‘Yeni Tokat Havalimanı’nı gelecekteki gayelerinin bir sembolü olarak görüyoruz’

Tokat’a bugün elimiz boş gelmedik. Ziyaretimiz vesilesiyle, yatırım bedeli yaklaşık 5 milyar lirayı bulan 100’lerce eser ve hizmetin resmi açılışını bugün bu meydanda yapıyoruz. Tokat’a yakışır be. Bu yatırımlar Tokat’a yakışır. Daha kaç yatırımlar… Biraz daha sonra sayacağız. Biraz evvel indiğimiz ve kurdele kesitiyle siftahını yaptığımız yeni Tokat Havalimanı’nı kentimizin gelecekteki gayelerinin bir sembolü olarak görüyoruz. Yatırım bedeli ne biliyor musunuz? Bir milyar 200 milyon. İki milyon yolcu kapasitesi var yıllık. Teknik donanımlarıyla inşallah kentimizin fazlaca uzun yıllar boyunca hava yolu ulaşımı muhtaçlığını karşılayacaktır. Eski havalimanıyla mukayese edilemeyecek çağdaş bir eser olan yeni havalimanımızın Tokat’ımıza ve burayı kullanacak herkese iyi olmasını diliyorum. Alışılmış kentimize kazandırdığımız tek ulaştırma yatırımı havalimanımız değildir. Havalimanımız ve kavşağıyla birlikte Tokat Etraf Yolu Köprüsü ve heyelan ıslahının, Reşadiye-Aybastı yolunun, Tokat-Sivas yolu ikmalinin, Tokat-Reşadiye yolunun heyelan ıslahının, tarihi Hıdırlık Köprüsü’nün onarımının da resmi açılışını gerçekleştiriyoruz.

’25 başka yatırımı resmen hizmete açıyoruz’

Eğitimde çeşitli ilçelerimizde anaokulundan ilkokula, ortaokuldan liseye ve pansiyona kadar 25 başka yatırımı resmen hizmete açıyoruz. Üniversitemizin çeşitli fakülte ve yüksekokul binalarıyla güneş gücü santralini de resmen bugün hizmete sunuyoruz.

Sıhhatte 150 yataklı Erbağ, 150 yataklı Turhal, 10 yataklı Artova, 10 yataklı Pazar Devlet Hastaneleri’nin de ortalarında bulunduğu fazlaca sayıda yatırımın açılışını bugün yapıyoruz.

Merkezde ve ilçelerimizdeki spor tesislerinin, Batmantaş Barajı’nın, fazlaca sayıda yol, sulama, gölet, atık su, kanalizasyon, ağaçlandırma, ziraî kalkınma projesinin resmi açılışlarını bugün bu meydandan gerçekleştiriyoruz.

Çeşitli kurumlarımıza ilişkin hizmet binalarını, onarım çalışmalarını, sanayi sitelerine yapılan tesisleri hizmete açıyoruz.

‘Son 20 yılda Tokat’a kazandırdıklarımızı saatlerce anlatsam bitiremem’

Tokat Belediyemizin hayata geçirdiği yol, meydan düzenlemesi, katı atık tesisi, park, hizmet aracı ve tesisi projelerinin resmi açılışlarını da yapıyoruz. Tüm bu eser ve hizmetlerin Tokat’ımıza iyi olmasını diliyorum. Bu yapıtların Tokat’ımıza kazandırılmasında emeği geçen bakanlıklarımızı, kurumlarımız, belediyelerimizi, yüklenici firmaları, mühendisinden personeline herkesi tebrik ediyorum. Alışılmış bunlar yalnızca bugün açılışını yaptığımız yatırımlar. Bir de son 20 yılda Tokat’a kazandırdıklarımız var ki saatlerce anlatsam bitiremem.

‘Şurada ne kaldı?’

Şurada ne kaldı? 15 ay.15 ayda kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Ana kademe, kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Bayan Kolları, kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Gençler, kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Haziran 2023’te ben inanıyorum ki karşımdaki bu mükemmel tablo, yeni bir destan yazacaktır. İnşallah 2023’te vereceğiniz dayanakla Tokat’ı daha büyük hizmetlerle buluşturmayı sürdüreceğiz.

‘Muhalefete davet yaptık’

Cuma günü 10 binlerle birlikte bu köprünün açılışını yaptık mı? Fiyatı ne biliyor musunuz? İki buçuk milyar avro. Muhalefet konuşuyor. Muhalefete davet yaptık, ‘siz de gelin’ dedik, ‘birlikte açalım’. Bay Kemal gelmedi. Yanındakiler gelmedi. Yahu gelin de bu heyecanı birlikte paylaşalım. Gelmediler fakat biz, milletimizle birlikte açtık. Siz de Tokat’tan aslına bakarsanız izlediniz. Bu millet bunlara layık.

‘Hayat pahalılığının canımızı yaktığını çok uygun biliyoruz’