Emekli amirale elektronik kelepçe, eşini öldürene buyur kaç

ahmetbeyler

Active member
Süreyya Arlıcan Çiçek, Facebook’ta en son eşi Şeyhmus ile fotoğraflarını paylaşmıştı.

Gülerken çekildikleri bu fotoğrafın etrafına “İstanbul Mukavelesi yaşatır” diye yazmıştı.

Dört yıldır evliydiler.

İkisinin de ikinci evliliğiydi.

Bu paylaşımdan sırf üç hafta daha sonra Çiçek, eşi tarafınca silah kabzası ve tokatla dövüldü. Bypass geçiren kalbi dayağı kaldıramadı. Dört gün daha sonra beyin kanamasından ötürü ömrünü kaybetti.

Kıskançlık kurşunları

Çiçek, 13 Ağustos 2020’ta gördüğü şiddeti jandarmada tüm bilgileriyla anlattı. O gün İzmir Seferihisar’daki evlerindeydiler. Kardeşi Abbas Arlıcan ve kuzeni Ramazan Yılmaz ile kahvaltıdan daha sonra havuza girdiler. Lakin Çiçek’e bakılırsa hastalık derecesinde kıskanç olan eşi, kızgınlıkla bakıyordu. Birkaç saat daha sonra fırtına koptu.

Çiçek, sözünde şu biçimde anlatıyor:

“O… niye mayo giyip bunların yanında havuza giriyorsun’ dedi. Yüzüme yumruk ve tokat attı. Bağırdım. Yılmaz, ‘Ne oluyor?’ dedi. Eşim ‘Senin ananı avradını s…, dedi ve silah sıktı. Yılmaz kaçtı. Eşimi tuttum. Başıma silahla vurdu ve kuzenimin gerisinden ateş etti. Bardağı eşimin yüzüne vurdum. Eşim bypass olduğumu bildiği biçimde göğsüme, kalbime, başıma, yüzüme tekraren vurdu. ‘Seni gebertirsem kim hesap soracak’ dedi ve ayaklarıma gerçek ateş etti. ‘Adamı bu biçimde dans ettiririm’ dedi. Başımın üstünden ateş etti. Silahı dizime dayayıp ‘Dizinden vuracağım bisikletle gezeceksin’ dedi. Kaç sefer başıma vurdu, bilmiyorum. Kulağımın gerisinden, burnumdan, ağzımdan kan geldi. Ayaklarım ve başımın üzerinden ateş edip kaçmamı engelledi. Bir şarjör mermiyi bitirdikten daha sonra ötekini takarak, bana doğrulttu. Oğlunu aradı. ‘Bu o… onun bunun yanında mayo ile geziyor, öldüreceğim’ diyerek, pencereden ateş etti.”

Telefonda çığlıklar

Ramazan Yılmaz, kuzeninin çığlıklarını duyup odaya girmişti. Şeyhmus Çiçek’i eşine tokat atarken gördü. Akabinde Çiçek’in silah çıkardığını fark etti.

Yılmaz, “Ayağıma yanlışsız bir el ateş etti. daha sonra Süreyya’ya… Bana iki tokat attı. Konuttan kaçtım” diyor.

Yılmaz, Süreyya Arlıcan Çiçek’in kardeşi Abbas’ı haberdar etti.

Abbas ablasını aradı.

Telefonu Şeyhmus Çiçek açtı.

Arıcan:

“Ablanı öldüreceğim’ dedi. ‘Ayrılın’ dedim. ‘Bizde ayrılık yok, cezasını ben vereceğim’ dedi. Ablamın eski eşinden olan çocuklarını da öldüreceğini söylemiş oldu. Ablamın çığlık sesleri geliyordu. ‘Kurtarın’ diye bağırıyordu. Şeyhmus, ‘Jandarmaya haber verirseniz, başına sıkarım’ dedi.”

Arlıcan, jandarmayı aradı.

Bu ortada Şeyhmus Çiçek, boş mermi kovanlarını topladı.

Bira içmeye başladı.

Dakikalar daha sonra jandarmalar geldi.

Çiçek, teslim olmadı. “Gelirseniz onu da vururum, kendimi de” dedi.

Jandarma dalgınlıktan yararlanarak, Çiçek’i yakaladı.

Domuzlara ateş ediyormuş!

Şeyhmus Çiçek, tabirinde eşini suçladı.

Palavra söylemiş oldu.

Argümanına bakılırsa o gün eşinin kuzeni Yılmaz kendisine hakaret etmişti. Geriden gelerek iki kolunu tutmuştu. Eşi bardakla hızına vurmuş ve hatta kuzenine “Çekmecede bıçağı al, ciğerini sök” demişti. Bunun üzerine Çiçek, kendisini korumak için silahla yere hakikat üç kere ateş etmişti. Akabinde eşine iki tokat vurmuştu. Tabirinde, “Vurmamın tesiriyle başı pencerenin köşesine geldi. Yılmaz, meskenden kaçtı. Ben de balkona çıkıp iki el ateş ettim” dedi.

niye mi ateş etmişti?

“Yardım istemek için. Alnımdan kan geliyordu. Kan kaybından öleceğimi düşündüm” dedi.

Konuttaki mermi kovanları sorulduğunda “Domuzların bahçeme girmesini önlemek için ateş ettim. Gece kimi vakit meskenin ortasından camı açarak, kimi vakit dışarı çıkıp ateş ederim. Gaye, domuzları korkutmak” diye tabir verdi.

Teslim olmayıp direnmesine gelince…

Ona da bir palavrası vardı olağan olarak.

Şöyle dedi:

“Jandarma geldiğinde sigara içiyordum. ‘Sigaram bitsin, beni o denli alın’ dedim. Sigarayı bitirmek istediğim için jandarmanın teslim almasını istemedim. Bu yüzden, gelirseniz kendimi vururum, bir daha de eşime ziyan vermem’ dedim.”

halbukiki jandarma tutanağı, Çiçek’in palavra dediğinin delili niteliğindeydi.

Tutanağa bakılırsa görünüm şöylekiydi:

Şeyhmus Çiçek’in yüzü ve elbiselerinin kan içerisinde, elinde bira, belinde tabanca olduğu ve ‘Yaklaşmayın’ diye bağırdığı görüldü. Koltukta oturan elbiseleri kanlı biçimdeki Süreyya Arlıcan Çiçek’in korkmuş ve ağlamaklı olduğu görüldü. Şeyhmus’un eşine ‘Seni öldüreceğim’ üzere tehdit ve hakaret kelamlar söylemiş olduği…”

56 yaşındaki Süreyya Arlıcan Çiçek, bu hadiseden daha sonra lakin dört gün yaşayabildi.

Çiçek’in 17 Ağustos 2020’de beyin vefatı gerçekleşti.

Tabutunu bayanlar kaldırdı.

Yedi ayda tahliye

65 yaşındaki Şeyhmus Çiçek, eşinin hayata deva ettiği gün taammüden öldürme kabahatinden tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

Sadece yedi ay içeride kaldı.

Seferihisar Sulh Ceza Hakimliği, İsimli Tıp raporunun kısa müddette gelmeyecek olması, hatanın mahiyetinin değişme ihtimalinden ötürü mesken mahpusu ve yurt dışına çıkmamak kaydıyla 3 Mart 2021’de Çiçek’i tahliye etti. Lakin elektronik kelepçe uygulanmadı.

İsimli Tıp Şurası 8. İhtisas Şurası, çelişkili bir rapora imza attı.

Süreyya Arlıcan Çiçek’in yaşadığı baş travmasının mevcut kronik kalp damar hastalığını etkin hale geçirdiği vurgulanırken, tedavide kullanılan ilaçlara bağlı olarak beyin kanamasının meydana geldiği kaydedildi. “Travma ile mevt içinde illiyet bağının bulunduğu lakin bu travmanın hayati tehlike oluşturacak nitelikte olmadığı” sav edildi. Öteki taraftan ikinci paragrafta ise “İşlemlerin tıp kurallarına uygun olduğu, faydalanma ile vefat içinde illiyet bağının bulunduğu” açıklandı.

Kuzey Irak’a kaçtı

Seferihisar Cumhuriyet Başsavcılığı, rapor üzerine 2 Ağustos 2021’ta Çiçek’in tabiri alınsın diye Diyarbakır’a yazı yazdı. Polis bildirilen adrese gitti. Çiçek, 17 Ağustos 2021’de yakalanarak, tutuklandı. Lakin ikinci sefer tahliye edildi.

Çiçek, 26 Ağustos 2022’de bir daha kayboldu. Yaklaşık bir aydır bulunamıyor.

Ayak izlerine Süreyya Arıcan Çiçek’in kızı ulaştı.

O artık Kuzey Irak’ta.

Çiçek’in bypass geçirmiş eşine silahın kabzasıyla vurduğu, ayaklarının tabanına, başının üzerine ateş ettiği, öldüresiye dayak atıp kan banyosu yaptırdığı ve mevte ittiği bilindiği biçimde tahliye edildi. Montrö bildirisini imzalayan emekli amirallere, Boğaziçi Üniversitesi’ndeki protestocu öğrencilere bile takılan elektronik kelepçe bir eş katiline epeyce görüldü. bu biçimdece yurt dışına kaçmasına yol verildi.

Süreyya Arlıcan Çiçek, vefatından üç hafta evvel Facebook’ta, boşu boşuna “İstanbul Mukavelesi yaşatır” diye yazmadı. Altı masanın ikinci buluşması dün akşam DEVA Partisi’nin genel merkezinde yapıldı.

‘Atatürk zirvemizde ve başımızın tacı’

Masanın bulunduğu duvarın önüne iki Türk bayrağı konuldu. DEVA Partisi’nin amblemi duvardan kaldırılarak, yerine Atatürk portresi yerleştirildi.

Bir DEVA Partisi yetkilisi bu tercihin sebebini şu biçimde deklare etti:

“Atatürk portresini bilhassa baş köşeye koyduk. Bizler için diyorlardı ya, ‘Atatürk bu açıklamaların hiçbirinde yok’ diye. İşte, Atatürk tam zirvemizde ve başımızın tacı.”

Bayrakların önüne Millet İttifakı’nın iki kurucu başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Meral Akşener oturdu. Bu da altılı masadaki yük noktasına işaret ediyor.

Önderler saat 19.30’da buluştu.

Toplantı 00.30’da bitti.

İki çalışma kümesi oluşturulmasına karar verildi.

Bir: Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’e geçişte yol haritasına odaklanan bir çalışma kümesi.

Bu küme Anayasa, Seçim Kanunu, Siyasi Partiler Kanunu ve TBMM İç Tüzüğü’ndeki değişiklikler ile Siyasi Etik Kanunu üzerine çalışacak.

İki: Seçim Güvenliği Çalışma Kümesi.

Bu küme ise teknik çalışma yapacak. Yüksek Seçim Konseyi, sandık konseyleri, seçmen listeleri ve yinelenmiş kayıtlar bu kapsamda olacak.

Partiler hafta içerisinde iki kümeye gorevlendirme yapacak.

Seçim Kanunu’ndaki değişiklikler TBMM’den geçmediği için bu mevzu hakkında karar alınmadı. Fakat DEVA Partisi yetkilisine göre başkanlar mevcut kanunla seçime gidileceğini düşünüyor. Değişiklik için “Safları daha fazla sıklaştırdı bu tıp hareketler” diyor.