Elvira Kamaloğlu’na coşkulu karşılama!

Anje

Global Mod
Global Mod
Bulgaristan’da düzenlenen 23 Yaş Altı Avrupa Güreş Şampiyonası’nda bayanlar 57 kiloda altın madalya kazanan ulusal güreşçi Elvira Kamaloğlu, Erzincan’da coşkuyla karşılandı.

Kamaloğlu için Erzincan Yıldırım Akbulut Havalimanı’nda karşılama merasimi düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 2015 yılında Ukrayna’dan Türkiye’ye getirilerek Erzincan’ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türklerinden Kamaloğlu, Gençlik ve Spor Vilayet Müdürü Burak Mumcu ve Vilayet Göç Yönetimi Müdürü Kasım Kağan Özlok tarafınca çiçeklerle karşılandı.

Ulusal güreşçi Elvira Kamaloğlu, kendisini karşılamaya gelen babası Selim, annesi Zemire Kamaloğlu ile yakınlarına sarılarak memnunluğunu paylaştı.

Kamaloğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası’nda şampiyon olmasından dolayı memnunluk duyduğunu lisana getirdi.

Ağır bir çalışma kararında bu muvaffakiyete ulaştığını belirten Kamaloğlu, “Ekibim, antrenörlerim, arkadaşlarım ve ablalarımla birlikte hazırlandıktan daha sonra 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası’nda şampiyon oldum. Kadro halinde de şampiyon olduk. Bu bizim için nitekim hayli büyük gurur verici bir şeydi. Bayrağımızı dalgalandırdım. İstiklal Marşı’mızı okuttum. Maksadım hiç bir vakit küçük değildi. İnşallah bundan daha sonraki amacım büyükler Avrupa şampiyonası, akabinde da dünya şampiyonası ve olimpiyatlar.” diye konuştu.

Kamaloğlu, Ukrayna’da savaş olduğunu, savaşın sona ermesi ve barışın gelmesi istikametinde temennilerde bulunarak, şunları kaydetti:

“Doğma büyüme Ukraynalıyım, Türkiye’ye taşındık. Orada şu an savaş var. Savaşın bir an evvel bitmesini, barış gelmesini istiyorum. Orada ki çocukların da artık huzurlu bir biçimde, bizimle birlikte şampiyonalara katılmalarını istiyorum.”

Havalimanı çıkışında ellerinde Türk bayrakları bulunan Ahıska Türkleri ile öteki vatandaşlar, ulusal atlete sevgi gösterisinde bulundu.