ahmetbeyler
Active member
CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, TBMM Genel Kurulu’nda bugün yaptığı konuşmada, öğretim gorevlilerine yasal hakları olan sayının altında fiyat ödeyen vakıf üniversitelerini gündeme getirdi. Özdemir, “Uzunca bir müddetdir yaptığım davetlerim kararında Yükseköğretim Konseyi harekete geçti. Meclis olarak oy birliğiyle çıkardığımız yasa hususuna uymayarak öğretim elemanlarına yasal hakları olan fiyatların altında fiyat ödeyen ve maaşlarına gerekli artırımları yansıtmayan dokuz vakıf üniversitesiyle ilgili YÖK inceleme başlatmış olduğunı duyurdu” dedi.
YÖK’ün başlattığı bu süreci yakından takip ettiklerini belirten Özdemir, “YÖK’ün süratli, aktif ve şeffaf bir inceleme yapmasını ve haksız yere nazaranvlerine son verilen akademisyenlerin üniversitelerine dönmelerinin sağlanmasını istiyoruz. Öbür yandan, YÖK bu kurumlarla ilgili şikâyetlere karşı bir inceleme başlatırken sanki Çalışma ve Toplumsal Güvenlik Bakanlığı da bir adım atmış mıdır? Çalışanların haklarını ödemeyen bu kurumlara karşı rastgele bir incelemesi, kontrolü, soruşturması yahut yaptırımı var mıdır” diye konuştu.
YÖK’ün başlattığı bu süreci yakından takip ettiklerini belirten Özdemir, “YÖK’ün süratli, aktif ve şeffaf bir inceleme yapmasını ve haksız yere nazaranvlerine son verilen akademisyenlerin üniversitelerine dönmelerinin sağlanmasını istiyoruz. Öbür yandan, YÖK bu kurumlarla ilgili şikâyetlere karşı bir inceleme başlatırken sanki Çalışma ve Toplumsal Güvenlik Bakanlığı da bir adım atmış mıdır? Çalışanların haklarını ödemeyen bu kurumlara karşı rastgele bir incelemesi, kontrolü, soruşturması yahut yaptırımı var mıdır” diye konuştu.