‘Durak sahibinden alacağım var’ dedi: Taksiyi kaçırdı

ahmetbeyler

Active member
Olay, 25 Nisan günü saat 16.00 sıralarında Seyhan ilçesi Sarıhuğlar Mahallesi’nde meydana geldi. Melik Kardeş, müşteri olarak bindiği 01 T 1896 plakalı taksinin sürücüsü Burak Yayla’ya gezmek istediğini söylemiş oldu. Taksi Küçükdikili Mahallesi’ndeki boş bir yerin yanına geldiğinde Kardeş, şoföre durmasını söylemiş oldu. Melik Kardeş, cebinden çıkardığı tornavidayı taksici Yayla’ya doğrultup, “Hemen otomobilden in ve polisi orta. İşverenine da selam söyle” dedi. Keleş, direksiyona geçip, bölgeden uzaklaştı. O anlar, taksideki güvenlik kamerasına yansıdı.

Burak Yayla’nın ihbarı üzerine bölgeye fazlaca sayıda polis takımı sevk edildi. Polis bir orta sokakta fark ettiği Melik Kardeş’e dur ihtarında bulundu. Lakin yoluna devam eden Kardeş, D- 400 kara yoluna çıktı, bir süre daha sonra da stabilize yola girdi. Kaçamayacağını anlayan Melik Kardeş, araçtan inip, tren sınırından geçtikten daha sonra orta sokaklara girdi. Mahallede arama yapan gruplar, kaçtığı sırada tren çizgisinin bariyerini de kıran şüpheliyi bir meskene girmeye çalışırken yakaladı.

İşverenini aramayınca taksiyi kaçırmış

Emniyete gdolayılen Melik Kardeş’in yağma, hırsızlık, mala ziyan verme ve uyuşturucu kullanmak cürümlerinden fazlaca sayıda kaydı olduğu öğrenildi. Tabirinde, durak sahibi Mehmet Ali B.’den alacağı olduğunu söyleyen Kardeş, “Durak sahibi Mehmet Ali B.’ye bir türlü ulaşamadım. Olay günü taksici Burak Yayla’ya işverenini aramasını söylemiş oldum fakat aramadı. Ben de taksiyi kaçırdım” diye konuştu. Mehmet Ali B. ise şüpheliyi tanımadığını söylemiş oldu.

Tutuklandı

Emniyetteki süreçlerinin akabinde Melik Kardeş yağma ve kişiyi hürriyetinden mahrum kılma cürümlerinden sevk edildiği adliyede, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Ayrıyeten Kardeş hakkında, kaçarken tren sınırındaki bariyeri kırdığı için kamu malına ziyan vermekten isimli süreç uygulandı.