ahmetbeyler
Active member
Osmangazi ilçesi Bağlarbaşı Mahallesi’nde düşen eğitim uçağında eğitmen pilot Furkan Otkum ile bir arada ömrünü kaybeden inşaat mühendisi öğrenci pilot Murat Avşar’ın cenazesi, Bursa İsimli Tıp Kurumu’ndaki otopsi süreçlerinin akabinde kara yoluyla dün gece memleketi Mersin’e getirildi. Avşar’ın cenazesi, kent mezarlığında kılınan namazın akabinde gözyaşları ortasında toprağa verildi. Pilot Avşar’ın annesi Ayşe ile babası Mehmet Avşar, ayakta durmakta kuvvetlik çekti. Cenazeye Avşar’ın pilot arkadaşları da katıldı.
Oğlunun pilot olmak istediğini belirten Mehmet Avşar, “Sevdiği işti, tek motorlu uçak uçuruyordu. Aşikâr saat ve dersler alıyordu. Olağan pilot olmak için az bir kademesi vardı. Uçmak küçüklüğünden beri hayaliydi. Sık sık eğitim uçuşları yapıyordu. Bir evrak daha alması gerekiyordu. O süreyi tamamlamaya çalışıyordu. Çok üzgünüz. Allah kimseye evlat acısı vermesin. Bu acıyı lakin yaşayan anlar” diye konuştu.
Oğlunun pilot olmak istediğini belirten Mehmet Avşar, “Sevdiği işti, tek motorlu uçak uçuruyordu. Aşikâr saat ve dersler alıyordu. Olağan pilot olmak için az bir kademesi vardı. Uçmak küçüklüğünden beri hayaliydi. Sık sık eğitim uçuşları yapıyordu. Bir evrak daha alması gerekiyordu. O süreyi tamamlamaya çalışıyordu. Çok üzgünüz. Allah kimseye evlat acısı vermesin. Bu acıyı lakin yaşayan anlar” diye konuştu.