Dünya İniş Kaykay ile Sürat Kızağı Şampiyonası bitmiş oldu

Anje

Global Mod
Global Mod
Dünya İniş Kaykay ve Sürat Kayağı Şampiyonası, Hasan Dağı’nda 130 atletin kıyasıya yarışlarıyla daha sonra erdi.

Hasan Dağı’nda düzenlenen ve iki gün süren şampiyonada bayanlar ve erkekler kaykay ve sürat kızağı final müsabakaları gerçekleştirildi. Yarışlarda atletler birbirinden şiddetli parkurlarda kıyasıya yarıştı. Bayanlar sürat kızağı kategorisinde birinci Julie Erz, ikinci Elchja Minne olurken, kaykay kategorisinde ise birinci Grace Wong, ikinci Myrjam Weissschu oldu.

Erkekler sürat kızağı kategorisinde birinciliği Kolby Parks, ikinciliği David Frega; kaykay kategorisinde birinciliği Yanis Markarıan, ikinciliği Gergöre Schuab elde etti. Yarışlar kararı dereceye giren atletlere mükafatları verildi.

İspanya’dan gelen sportmen Coana Sek yaptığı açıklamada, “Parkur zorlayıcı olduğundan dolayı başta endişelenmiştim. Gördükten daha sonra hayli memnun oldum. Kendimi epeyce âlâ hissediyorum. Burada yer çekimine karşı uğraş etmek ve survivor yaşamak başka bir his oldu. Müsabakaları da muvaffakiyet ile tamamladık” dedi.

TARY: HASAN DAĞI PARKURU MUHTEŞEMDİ

İsviçre’den gelen Selina Tary ise “Türkiye’ye birinci sefer geldim. Burdaki pist fazlaca olağanüstü ve bu parkura, deneme kayışları yaptıktan daha sonra alıştım. Çok eğlenceli ve çekişmeli yarışlarımız oldu. Hasan Dağı parkurunda sisli havada kaykay yapmak harikaydı. Tertip nitekim de olağanüstü.Türkiye’ye Hasan Dağı’nda unutulmaz bir anı oldu” diye konuştu.