Dünür cinayetinde müebbet mahpus istendi

ahmetbeyler

Active member
İddianamede sözü yer alan Lekesiz “Damadım Murat Geçer, babası Murat Geçer ve amcaları Birsoy Geçer ile Erman Geçer konutumun kapısını tekmeyle kırarak içeri girdiler. Girer girmez, ‘Kızını öldüreceğiz, seni öldüreceğiz. Oğlunu vuracağız’ diye tehdit ettiler” dedi.

Murat Geçer ömrünü kaybetti

Olay, geçen yıl 17 Mayıs’ta Kuruçeşme Fatih Mahallesi 19. Sokak’ta meydana geldi. Murat Geçer (26) ile C.L. (21) dini nikahla evlendi. 9 ay evli kalan C.L., eşinden şiddet gördüğünü tez ederek babasının konutuna döndü. Murat Geçer, olay günü C.L. ile görüşmek için kayınbabası Yaşar Lekesiz‘in konutuna gitti, aileyle hengame ettikten daha sonra ayrıldı. Murat Geçer, bir süre daha sonra kendisiyle birebir ismi taşıyan babası Murat Geçer ve amcaları Birsoy ve Erman Geçer ile bir arada Yaşar Lekesiz’in meskenine geldi. İki aile içinde çıkan tartışma, hengameye dönüştü. Yaşar Lekesiz, damadının babası Murat Geçer ile amcaları Birsoy Geçer ve Erman Geçer’i bıçakla yaraladı. Yakındaki özel bir hastaneye giden 3 şahıstan Murat Geçer, ömrünü kaybetti. Gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen Yaşar Lekesiz tutuklandı.

Mutfak bıçağı ile Erman Geçer’i yaraladı

Olayla ilgili hazırlanan iddianame Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. İddianamede, damat Murat Geçer’in olay günü öğlen saatlerinde C.L.’nin ailesinin meskenine geldiği, burada yaşanan hengame esnasında C.L. ile kardeşleri İ.L., C.L. ve babaları Yaşar Lekesiz’e yumruk attığı bilgisine yer verildi. Hengamenin akabinde kendi meskenine dönen Murat Geçer’in olayı ailesine anlatmasının akabinde babası Murat Geçer ve amcaları Birsoy Geçer ile Erman Geçer eşliğinde olay yerine geri döndüğü belirtilen iddianamede, iki ailenin arbedesi sırasında Yaşar Lekesiz’in mutfaktan aldığı bıçak ile Murat Geçer’i göğsünden ve sırtından, Birsoy Geçer’i göğsünden ve karın boşluğundan, Erman Geçer’i ise göğsünden ve elinden yaraladığı açıklandı.

‘Kızlarım ve eşim darp edildi’

İddianamede, sanık Yaşar Lekesiz’in tabirine de yer verildi. Yaşar Lekesiz sözünde, “Ailecek meskende otururken dışarıdan bana yönelik küfür ve bağrışmalar duydum. çabucak sonrasında bina giriş kapısının tekmelenerek kırıldığını ve konutumun camlarının taşlarla kırıldığını gördüm. Damadım Murat Geçer, babası Murat Geçer ve amcaları Birsoy Geçer ile Erman Geçer konutumun kapısını tekmeyle kırarak içeri girdiler. Girer girmez, ‘Kızını öldüreceğiz, seni öldüreceğiz. Oğlunu vuracağız’ diye tehdit ettiler. O sırada mutfaktan bıçak alıp, kapının önüne geldim. Damadım, babası ve amcaları, bana ve kızlarıma sopa ve yumruklar ile vurmaya başladılar. Arbede esnasında yere düştüm. O sırada Birsoy Geçer beni tutarak hareket etmemi engelliyordu. Yere düştüğüm sırada elimdeki bıçak damadımın babası Murat Geçer’i yaraladı. Lakin bıçağın neresine geldiğini bilemiyorum. O sırada kızlarım ve eşim darp ediliyordu” dedi.

Savcı 2 kere 18 yıldan 30 yıla kadar mahpus cezası ile yargılanmasını istedi

Damat Murat Geçer ve amcaları Birsoy Geçer ile Erman Geçer’in tabirlerine de iddianamede yer veren savcı, çabucak sonrasında olayla ilgili görüşünü belirtti. Yaşar Lekesiz’in hayatını kaybeden Murat Geçer’e yönelik hareketinin bıçak darbelerinin yeri ve sayısına bakımından hayati tehlike teşkil ettiğini belirten savcı, aksiyonda kullanılan bıçağın öldürmeye elverişli olduğu ve gaye alınan bölgenin öldürmeye yönelik olduğu bahsinden hareketle hareketin ‘kasten öldürmeye’ yönelik yapıldığının kabul edilmesi gerektiğine kanaat getirdi. Birebir münasebetlerle Yaşar Lekesiz’in Birsoy Geçer ve Erman Geçer’e yönelik hareketlerinin de her iki kişinin de sıradan tıbbi müdahale ile giderilemeyecek biçimde faydalanması sebebiyle ‘kasten öldürme’ gayesiyle gerçekleştirildiğinin kabul edilmesi gerektiğini belirten savcı, Yaşar Lekesiz’in Murat Geçer’e karşı ‘kasten öldürme’ suçlaması ile müebbet mahpus cezası almasını talep etti. Savcı ayrıyeten sanığın Birsoy Geçer ile Erman Geçer’i de yaraladığını hatırlatarak ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçlamasıyla 2 defa 18 yıldan 30 yıla kadar mahpus cezası ile yargılanmasını istedi.