Dubai Emiri’nin kızı Prenses Latife İspanya’da görüntülendi

celikci

Active member
Dubai Emiri’nin kızı Prenses Latife İspanya’da görüntülendi
Dubai Buyruğu Pir Muhammed bin Reşit El Maktum’un 2018’de ülkeden kaçmaya çalışırken yakalanıp mesken hapsine konulduğu belirtilen kızı Prenses Latife’nin yeni bir fotoğraflı ortaya çıktı. Prenses Latife fotoğrafta, İspanya’nın başşehri Madrid’deki Adolfo Suárez Madrid–Barajas Havalimanı’nda görülüyor. Latife’ye Özgürlük isimli kampanyanın eş kurucusu David Haigh, prensese tanınan özgürlük alanının genişletildiğini söylemiş oldu.

Kelam konusu fotoğraf, Dubai kraliyet ailesinin bir çalışanı olduğu bilinen, eski İngiliz donanması mensubu Sioned Taylor tarafınca Instagram’da “Latife’yle kusursuz bir Avrupa tatili” bildirisi eşliğinde paylaşıldı. Mayıs ayında da prensesle birlikte Dubai’de bir alışveriş merkezinde çekilen fotoğraflarını paylaşan Taylor, Latife’nin nasıl olduğuna dair toplumsal medyadan gelen sorulara da “Harika” karşılığını verdi.

35 yaşındaki Prenses Latife, 2018 yılında bir botla Hindistan’a kaçma teşebbüsünde komandolar tarafınca yakalanmasıyla gündeme gelmişti. Prenses şubat ayında BBC’ye gönderdiği bir görüntü ile ‘hapishaneye dönüştürülmüş bir villada konut mahpusunda tutulduğunu’ açıklarken, Birleşmiş Milletler ve çeşitli insan hakları kuruluşlarından Pir Maktum’a kızını hür bırakma daveti gelmişti.

Pir Maktum ise hem Latife’ye berbat davrandığı tarafındaki tezleri, birebir vakitte İngiltere’nin Cambridge kentinde 2000 yılında sokakta adamları tarafınca kaçırılıp tekrar haber alınamayan bir başka kızı Şemsa ile ilgili suçlamaları reddetmişti.

Prenses Latife için kurulan Latife’ye Özgürlük isimli kampanya ise son devirde paylaşılan fotoğraflardan şad olduklarını deklare etti. Kampanya yetkilisi Haigh, “Latife’nin görünüşe göre bir pasaportu olmasından, seyahat etmesinden ve artan bir özgürlüğün tadını çıkarmasından mutluyuz. bununla birlikte, Latife’nin kampanya takımımızdan kimi bireylerle direkt temas kurduğunu da teyit edebilirim” dedi. (DIŞ HABERLER)

ALINTIDIR