Dönüştürdüğü minibüsünde minik patileri tıraş ediyor

DrEMEL

Global Mod
Global Mod
Başkentte pet kuaförüne dönüştürdüğü minibüsüyle taşınabilir hizmet vererek, kedi ve köpekleri tıraş eden Berk Batum, hayvan sahiplerine büyük kolaylık sağlıyor.

ANKARANIN TÜM BÖLGELERİNDE KAPIDA HİZMET VERİYOR

Batum, 4 buçuk yıl evvel “Akrep Nalan” olarak tanınan teyzesi sanatçı Füsun Nalan Açın’ın armağan ettiği minibüsü pet kuaförüne dönüştürerek, minik patilere kuaförlük hizmeti vermeye başladı.

Tıraş, banyo, tırnak bakımı ve tüy tarama üzere kuaförlük süreçleri için minibüsüyle hayvan sahiplerinin adresine giden Batum, Ankara’nın tüm bölgelerinde kapıda hizmet veriyor.

Pet kuaförü Berk Batum, hayvanlarla olan diyaloğunun farklı olduğunu ve bu yüzden bu işi yaptığını anlattı.

Bütün kedi ve köpekleri anestezisiz tıraş ettiğini ve anestezi için yetkisi olmadığını belirten Batum, “Genellikle bugüne kadar anestezisiz tıraş olamayan agresif hayvanları getiriyorlar. Bu işin müşteriler için en hoş tarafı kapılarına gidiyor olmam.” dedi.

Bir hayvanı veterinere ya da pet kuaföre götürmenin epeyce sıkıntı olduğunu anlatan Batum, şunları belirtti:

“her insanın arabası yok ve taksilerin birçok hayvan kabul etmiyor. Hayvanların otomobilde midesi bulanıp kusuyor. Bunun önüne geçmenin en hoş yolu bu. Yalnızca apartmandan aşağı iniyor ve burada tıraş olduktan daha sonra rahat rahat konutuna gidiyor. Bu yüzden bana ulaşan insan sayısı günden güne artıyor. Bugüne kadar daima anestezi ile tıraş olan hayvanların anestezi olmadan da tıraş olabildiği görüldü aslında

Hayvan sahiplerinin birinci gelişlerinde hayvanlarının durmayacağını bildikleri için çekindiğini belirten Batum, “kimi vakit müşteriler benimle ‘Benim hayvanımı tıraş edemezsiniz’ diye argümana giriyor. Ben gelen hayvan dünyanın en yabanî hayvanı bile olsa korkmuyorum. Hayvanlar hisleri okuyabildikleri için bunu biliyor ve bana ziyan vermiyorlar.” formunda konuştu.

İşini severek yaptığını vurgulayan Batum, “İşim fazlaca eğlenceli. Hayvanlarla vakit geçirmenin keyfi değişik. Sıfır gerilim bir iş. hiç bir biçimde geriliminiz yok o yüzden de epey rahat geçiyor. Kıl tüy içerisinde çalışmak tahminen diğerlerine epeyce güç gelebilir lakin ben hayvanları sevdiğim için herbiçimde benim için cennet. dedi.