Djordjevic: “Oyuncular, hayal kırıklığı yaşattı!”

Anje

Global Mod
Global Mod
Basketbol THY EuroLeague 21. hafta erteleme maçında Almanya temsilcisi ALBA Berlin’e 66-57 yenilen Fenerbahçe Beko’da başantrenör Aleksandar Djordjevic, grubun gayretini 40 dakikaya yayamadığını ve gösterdikleri performanstan dolayı hayal kırıklığı yaşadığını söylemiş oldu.

Sırp başantrenör, Ülker Spor ve Aktiflik Salonu’nda oynanan müsabakanın akabinde düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulundu.

Maça düzgün başladıklarını lakin sıkıntı anlarda rakibe yanıt veremediklerini kaydeden Djordjevic, “ALBA Berlin kolay şutlar buldu. İkinci çeyreği açıklamakta kuvvetlik çekiyorum. 7 günde 4. maç oynadık ve üç seyahat yaptık. Sakat oyuncularımız yeni döndü. Kimi oyuncular maç kondisyonundan uzaktı. Ekibin moral ve savaşma gücünün düştüğünü gördük. İkinci yarıda karakter gösterdik fakat berbat bir yenilgi oldu. bu biçimde değerli bir maçta bu kulüp ve renkleri için oyuncularımdan daha mert olmalarını beklerdim. Bu bana hayal kırıklığı yaşattılar. Uğraşlarını 40 dakikaya yayamadılar. Rakibe fazlaca fazla ribaunt verdik. Kaptan haricinde hamle silahımız yoktu. Grubu bir kişinin sırtlaması bu biçimde maçlarda kâfi olmuyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Bu dönem epey fazla talihsizlik yaşadıklarını vurgulayan Djordjevic, “Rus gruplarıyla ilgili verilen sonucun akabinde oyuncuları motive etmek ve performanslarının düşmemesi için daima konuştuk. Konutumuzda uzun müddet oynayamadık, ertelemeler ve sakatlıklar oldu. Vesely 3 ay, Henry bir ay yoktu. Barthel bu dönem evimizdeki birinci maçını oynadı. İnanılmaz şeyler yaşadık bu dönem lakin bunlar gerçekler. Nando’nun maç formuna gelmesine karşın sakatlanması bütün planları değiştirdi. Başkanınızı kaybedince her şey daha sıkıntı olabiliyor.” diye konuştu.

ALBA Berlin cephesi

ALBA Berlin Başantrenörü Israel Gonzalez, galibiyetten dolayı keyifli olduğunu belirterek “Takımımla gurur duyuyorum. Olağanüstü bir maç çıkardık. Üç sayı çizgisinin gerisinden epey uygunduk. En kıymetlisi çabamızdı. Dönem boyunca yaşadığımız bütün sıkıntıları göz önünde bulundurursak ekip olarak düzgün savaştık. Fenerbahçe ile alanında gayret etmek kolay değildi.” sözlerini kullandı.