Dean Phillips, Bill Ackman'ın bağışından sonra DEI'yi kampanya web sitesinden kaldırdı

Anje

Global Mod
Global Mod
Başkan Biden'a geniş kapsamlı bir meydan okuma sunan Minnesota Demokratı Temsilci Dean Phillips'in kampanya web sitesi, Orta Batılı bir işadamının pratikliğiyle yumuşatılmış liberal güvenilirliğin sinyallerini veren bir politika platformu sunuyor. “İklim eylemi”, “kadın sağlığı ve ekonomik güvenliği” ve “göç reformu” gibi başlıklar içeriyor.

Salı günü bir ara bir başlık değiştirildi. “Çeşitlilik, eşitlik ve katılım” gitti. Bunun yerine: “Adalet ve Onarıcı Adalet.”

Başlığın altındaki metne (ırksal farklılıkların kabulü ve fırsat eşitliği sağlamaya yönelik muğlak vaatler dahil) dokunulmadan bırakıldı. Ancak değişiklik yine de önemliydi. Zamanlama daha da önemliydi: Bay Phillips bunu cumartesi günü almıştı. onay Son aylarda yüksek öğrenimdeki sözde DEI programlarının açık sözlü eleştirmeni haline gelen milyarder yatırımcı William A. Ackman tarafından.

Bay Ackman yalnızca Bay Phillips'i desteklemekle kalmadı; King'in doğum günü vesilesiyle bilinen Martin Luther için uzun bir gönderide, Bay Phillips'in adaylığını destekleyen geçen yılın sonlarında kurulan süper PAC olan We Deserve Better'a 1 milyon dolar aktarmayı planladı.

Bay Ackman'ın çevrimiçi savunuculuğu, Bay Phillips'in kampanya platformunda DEI dilini fark eden birkaç X kullanıcısının tepkilerine yol açtı. Salı sabahı bir gönderiye yanıt olarak Bay Ackman, Bay Phillips'in “yakın zamana kadar DEI'yi anlamadığını” söyleyerek ona seslendi.

Şöyle ekledi: “Bu açıklamanın derhal revize edileceğini varsayıyorum.” Zamanı Salı akşamı gelmişti.

Çarşamba günkü bir röportajda Bay Ackman bazı ek arka plan hikayeleri sundu. Hafta sonu Bay Phillips'e, aralarında Bay Ackman'ın “DEI hareketi” dediği şeyi çeşitlilik ve katılım ilkelerinden ayırmaya çalışan Haber'daki bir köşe yazısı da dahil olmak üzere bir avuç dolusu makale gönderdiğini söyledi. Ackman buna inandığını ve kongre üyesinin de bunu desteklediğini söyledi.

Bay Ackman ve birçok Cumhuriyetçi ve ılımlı solun bir kısmı, çeşitlilik, eşitlik ve katılım veya DEI için programlar bir öcü, liberal bilimsel ikiyüzlülük ve kötü iş uygulamalarının kısaltması haline geldi.

Bay Ackman röportajda “DEI'nin söylediği şeyi kastetmediği sonucuna vardım” dedi. Bay Phillips'in onun düşünce tarzını benimseyeceğini umduğunu söyledi.

Ancak Bay Ackman, Politico'nun Salı günü bildirdiği üzere, Bay Phillips'in kampanya platformunun ayarlanmasında büyük mali katkısının herhangi bir rol oynadığı yönündeki her türlü öneriyi reddetti.

Bay Ackman, ifade değişikliğinin zamanlaması hakkındaki bir soruya yanıt olarak, “Web sitesini değiştirmesi için ona herhangi bir para ödemiyorum” dedi. Ana katkıda bulunanın, yasal olarak kampanyadan ayrı olan bir süper PAC olduğunu belirtti. “Bu adamı destekliyorum çünkü onun harika bir başkan olabileceğini düşünüyorum.”

Bay Ackman, web sitesi değişikliği hakkında Bay Phillips'le konuştuğunu ancak bunun sadece Çarşamba öğleden sonra olduğunu söyledi. Bay Ackman, “Bunlara inanmasına rağmen bunu bir hareket olarak görmemesi nedeniyle bunu değiştirdiğini söyledi” dedi.

Bay Phillips'in kampanyasının sözcüsü Katie Dolan, Çarşamba günü bir telefon görüşmesi yapıldığını doğruladı ancak kampanyada tartışılan konularla ilgili ayrıntıların bulunmadığını söyledi. Bayan Dolan, “Temsilci Phillips, hiçbir zaman PAC parası, lobici parası almayan veya PAC liderliğine sahip olmayan birkaç Kongre üyesinden biridir” dedi. “Temsilci Phillips satın alınmadı.”

Ayrıca Bay Phillips'in şöyle bir beyanını da sundu: “Çeşitliliği destekliyorum. Dönem. Adaleti destekliyorum. Dönem. Katılımı destekliyorum. Dönem. Medyanın sadece süreç sloganlarıyla ilgilenip sorunların çözümüne yönelik önerilerle ilgilenmemesi inanılmaz.”

Kampanyasına kendi parasının en az 5 milyon dolarını harcayan 54 yaşındaki Bay Phillips, Bayan Dolan'a göre, kendi başına bir multimilyonerdir; ailesinin ruhlarının damıtılması imparatorluğuna ve daha sonra Talenti-Gelato devini inşa etmesine yardımcı olmuştur. . Ekim ayında Demokrat adaylık yarışına girdi ve teklifini Biden'a şüpheyle yaklaşan merkeze yapılan acil çağrıya dayandırdı. Merkezci bir aday olarak yarışıyor ancak hem sol hem de sağ pozisyonlardan destek işaretleri var. Aralık ayında partinin Bernie Sanders kanadının favorisi olan “Herkes için Medicare”i destekledi.

Aykırı merkeze kur yaptığının bir başka işareti olarak Bay Phillips, Perşembe günü New Hampshire'da eski Demokrat başkan adayı ve New York belediye başkanı adayı ve İleri Parti'nin kurucu ortağı Andrew Yang ile birlikte iki kampanya etkinliğine katılacak.

Bay Phillips, 23 Ocak'taki ön seçimlerin Bay Biden ve Demokrat Parti tarafından önümüzdeki ay Güney Carolina ön seçimleri lehine atlandığı New Hampshire'a odaklanmış durumda. Bay Phillips New Hampshire'da oy pusulasında yer alırken, Bay Biden'ın destekçilerinin onun adına yazması gerekiyor.

Pazartesi günü kampanyası, Bigfoot'un anlattığı en son televizyon reklamını yayınladı. Koca Ayak, “Ben yakalanması zor yaratıklar konusunda bir nevi uzmanım” diyor. “Böylece bu ilk sezonda New Hampshire'da Başkan Biden'ı bulma zorluğunu üstlendim.”

Koca Ayak, “Her yerde onu aradım” diyor. “Hayır, Joe. Ama bu adamı görmeye devam ettim, bu adam, Dean Phillips her yerdeydi.” Bir medya takip şirketi olan AdImpact'a göre, reklam New Hampshire yayın pazarında 200.000 dolardan fazla bir satın alma fiyatıyla yayınlandı.

Bay Ackman, aşırı sola teslim olduğuna, ifade özgürlüğünü bastırdığına ve çeşitlilik adına çifte standartlara izin verdiğine inandığı kurumlara karşı açık bir savaş başlattı. Diğer bilim adamlarından eser çaldığı ve kampüsteki Yahudi karşıtlığına karşı yeterince güçlü bir duruş sergilemediği suçlamaları üzerine istifa eden Harvard Başkanı Claudine Gay'e karşı çevrimiçi bir kampanya başlattı.

57 yaşındaki Bay Ackman'ın Demokratları destekleme konusunda uzun bir geçmişi var. Ancak bu döngü, katkılarını daha da ileriye götürdü: Arizona'dan Sen. Kyrsten Sinema, Robert F. Kennedy Jr., Chris Christie, Montana'dan Sen. Jon Tester, Temsilci Ro Khanna'nın kampanyalarına maksimum kişisel katkısını yaptı. Kaliforniya ve Vivek Ramaswamy.

Bay Phillips bugüne kadarki en büyük yatırımıdır. Katkıda bulunduğu süper PAC, Demokratları ve bağımsızları eski Başkan Donald J. Trump'ın “kimsenin istemediği” bir maçta Bay Biden'ı yenebileceği ihtimaline uyanmaya çağıran reklamlar yayınladı.

Süper PAC'ın diğer bağışçılarının kimlikleri ay sonuna kadar federal başvurular tamamlanıncaya kadar mevcut olmayacak. Kayıtlar, We Deserve Better'ın New Hampshire'da Bay Phillips'i desteklemek için şimdiden 1,4 milyon dolar harcadığını gösteriyor.