Dayak yedi, otomobil çarptı, konutu yandı: Gitarını alıp çıktı

ahmetbeyler

Active member
Adana’da 8 katlı apartmanın son katında çıkan ve öteki bir daire ile bir arabaya sıçrayan yangın kısa müddette söndürüldü. Yanan konuttan yara almadan kurtarılan mesken sahibi Abdurrahman Üter, gitarını bir an olsun elinden bırakmadı.

Üter, “Bugün gitarımla geziyordum, dayak yedim. Üzerine bir de otomobil çarptı. daha sonra konuta geldim, hastaneye gitmedim. Baktım konut yanıyor, karşımda itfaiyecileri gördüm” diye konuştu.
Yangın, Seyhan ilçesindeki Kurtuluş Mahallesi Atatürk Caddesi üstündeki 8 katlı bir apartmanın son katında meydana geldi. Teze göre, Abdurrahman Üter’in ortasında bulunduğu dairede sabah saatlerinde çabucak hemen belirlenemeyen bir niçinle çıkan yangın kısa müddette büyüdü. Durumu nazarann mahalle sakinleri itfaiyeye haber verdi. Olay yerine gelen gruplar meskende bulunan Abdurranman Üter’i çıkardı. Konut kullanılamaz hale gelirken, yangın birebir apartmanın 3’üncü katındaki daireye ve park halindeki 01 EOA 45 plakalı arabaya sıçradı. İtfaiyenin müdahalesiyle yangın söndürüldü.

‘Ev yanıyor haberin yok mu?’

Yanan konutundan gitarını kucağını alarak çıkan Abdurrahman Üter, eşi Filiz ve oğlu Semih’in kayınvalidesinde olduğunu, kendisinin de itfaiye grupları yardımıyla yara almadan konuttan çıktığını belirtti. Yangında kurtardığı gitarını biran olsun bırakmayan Üter, “Bugün ben gün içerisinde Adana’nın semtlerinde gitarımla geziyordum. Birtakım bireyler tarafınca dayak yedim. Üzerine bir de otomobil çarptı. daha sonra meskene geldim, hastaneye gitmedim. Uyumuşum. Ailem beni ‘ev yanıyor haberin yok mu’ diyerek aradı. ‘Vallahi yatıyorum ne saçmalıyorsun sen’ dedim. Telefonu kapattım baktım sahiden dumanlar var. daha sonra baktım mesken yanıyor, karşımda itfaiyecileri gördüm. Mal yerine gelir can yerine gelmez. Bize bir şey olmasın ne yapalım” diye konuştu.

Yangının çıkış sebebi araştırılıyor.