Dan Osborn, Pete Rickett'in Nebraska Senatosu'nda koltuğunu arıyor ve sınıf sorunlarını vurguluyor

Anje

Global Mod
Global Mod
Geçen yıl Senato'da bir koltuk için şaşırtıcı derecede sıkı bir kampanya yürüten Nebraska'dan bir buhar yemeği ve eski İşçi lideri Dan Osborn, Salı günü 2026'da Senato için tekrar koşacağını açıkladı.

Bir röportajda, Bay Osborn, işçi sınıfı geçmişi ile milyarlarca mirasçı, babası finansal hizmet endüstrisinde olan Senatör Pete Rickett'in profili arasında güçlü bir kontrast oluşturduğunu söyledi.

Osborn, “Omaha'nın Omaha Atölyesi'nden Adama Karşı CEO'su, bu yüzden temel fark budur.” Dedi.

50 yaşındaki Bay Osborn, Bay Ricketts'e dik bir yükselişle karşı karşıya. Cumhuriyetçiler, daha önce Cumhuriyetçi olan Brad Ashford'un Nebraska'da tek bir dönem kazandığı 2014 yılından bu yana Nebraska'da Nebraska'da her sandalyeyi kazandılar.

Kendileri ve diğer Cumhuriyetçiler için kendileri ve diğer Cumhuriyetçiler için on milyonlarca dolar harcayan 60 yaşındaki Ricketts, Tıpkı Bay Osborn'un bir popülist kampanya gerçekleştirdiği Senatör Deb Fischer gibi, Sayın Osborn tarafından şaşırmayacak. Bayan Fischer, Bay Osborn'u yüzde 6,6 puan aldı.

Bir video duyuru videosunda, Bay Osborn, Bay Ricketts'i babasından milyarlarca miras alan, Wall Street Pete'i arayan ve Nebraska'nın işçilerine sırtını taşımakla suçluyor. “Güle güle Pete,” diyor Osborn.

Ancak Bay Osborn'un bağımsızlık kaplama ikinci kez iletmek daha zor olabilir. Kampanya web sitesinin “bağış”, destekçileri Demokratlar tarafından kullanılan bağış platformu olan ActBlue'ye gönderiyor. Parti başkanı Jane Kleeb, Nebraska'daki Demokrat Parti onu desteklemeyi planlıyor ve tekrar kendi adayını işletecek dedi.

Kleeb, “Eyaletimizdeki tek partili sosis sınırının kırılması, Demokratlar, Cumhuriyetçiler ve çok kırık bir Washington, DC'yi onarmak için bağımsız bir ittifak kuracak.” Dedi.

Bay Rickett'in Salı günü darbe sözcüsü standart baskı için standart Demokrat olarak reddedilmesi şaşırtıcı değil. “Dan Osborn, kıyı bağışçılarının dışındaki liberalleri tarafından satın alınır ve ödenir,” dedi Bay Coup. “Dan Osborn, Chuck Schumer ile Nebraska ailelerine dayanacak ve sınırını açmak, Amerika'nın ilk gündemini açmak ve durdurmak için Demokratlarla koordine edecek.”

Röportajda Bay Osborn, seçilecekse Senato Kaucus'ta iki tarafla olmayacağını söyledi. Her iki büyük partiyi de “milyarder sınıfının” ikram edilmesi için eleştirdi ve işçi sınıfından önce zengin bağışçıların endişelerini sormasını istediğini söyledi.

Başkan Trump'ın geçen hafta yasada imzaladığı kapsamlı iç mevzuata atıfta bulunarak Osborn, “Büyük güzel fatura ve zor işleyen insanların sosyal hizmetlerinden ve sağlık hizmetlerinden alınarak para taşımaya devam edeceği gerçeği hakkında konuşabiliriz.” Dedi. “Medicaid için birkaç milyarder olduğundan şüpheliyim.”

Ayrıca, işçi sınıfı adayları yerine avukatlara ve çalışanlara odaklandığı demokratik işe alım çabalarına itiraz etti.

“İşçi sınıfı için gerçekten bir parti iseniz, adaylarınız büyük ölçüde işçi sınıfı olacak” dedi. “Buna maaş kontrol popülizmi demeyi seviyorum çünkü haftada bir kez maaş kontrolü alıyorum. Ne kadar paranın devreye girdiğini biliyorum. Çok paranın devam ettiğini biliyorum. Ve şimdi sekiz yıla kıyasla yaşamanın ne kadar zor olduğunu biliyorum.”

Bay Osborn, Nebraska'da, mekanik ve fırın yerel birliğinin başkanı olarak, 2021'de 77 gün süren Omaha'daki bir Kellogg fabrikasında grev başlattığında tanındı. Şirket daha sonra serbest bıraktı ve şimdi Steam Food Apprentice olarak çalışıyor.

2024 kampanyasında, siyasi bağlantılar, kişisel varlıklar veya Demokrat Partiye ait olmaması nedeniyle 15 milyon ABD doları toplandı. Bayan Fischer, her iki partinin süper PAC'leri Ekim ayına kadar eyalette televizyon reklamlarına yatırım yapmış olmasına rağmen, sadece yarısı kadar yükseldi.

Bay Osborn, Bay Ricketts'e karşı yarışa Bayan Fischer'a karşı daha güçlü bir konumda başlayacağını söyledi çünkü şimdi tüm eyalette daha iyi biliniyor.

“Halka açık etkinlikler olan Deb Fischer'a karşı dışarı çıkıp 200 halka açık etkinlik yapabildim” dedi. “Bence bu olaylardan birinde yaşadığım en küçük insan bir kişiydi. Red Cloud'da, bir bayanla birlikte öğle yemeğindeydi, ama hiç şovum olmadı, bu iyiydi.”