Cumhuriyetçiler Trump'ın NATO yorumlarını savunurken Rusya'ya karşı sert bir tavır takınıyor

Anje

Global Mod
Global Mod
Güney Carolina Cumhuriyetçi Senatörü Tim Scott Pazar günü yaptığı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir V. Putin'in muhalefet lideri Alexei A. Navalny'nin ölümünden sorumlu olan “katil bir diktatör” olduğunu ve “Amerika'dan güçlü bir liderliğe ihtiyacımız olduğunu” söyledi. “aslında kendisini Rusya'ya ve diğer diktatörlere karşı savunuyor.”

Ardından Bay Scott, pek çok hırslı Cumhuriyetçinin Rusya'ya sert bir çizgi empoze ederken, bunun tersini yapan eski bir başkana bağlılık sözü verdiği mantıksal atılımı takip etti. Bu iş için tek kişinin Donald J. Trump olduğunu söyledi.

Bay Trump'ın yerini alacak potansiyel bir aday olarak adı geçen Bay Scott, CNN'in “Birliğin Durumu” programında, “Maalesef Joe Biden bu suçlamaya karşı çıkmıyor, ancak Donald Trump karşı çıkıyor” dedi.

Bay Scott'ın Pazar günü televizyonda yayınlanan yorumları, Kongre'nin siyasi emelleri olan Cumhuriyetçi üyelerinin Bay Trump'ı ve tabanını kızdırmaktan duyduğu korkuyu yansıtıyordu: Rusya'ya karşı sert bir tavır aldıklarını iddia ediyorlar, ancak istedikleri herhangi bir şeyin Rusya'yı üzebileceğini söylememeye dikkat ediyorlar. başkan.

Bay Trump geçtiğimiz günlerde Rusya'yı, kolektif savunmaya yeterince katkıda bulunmayan NATO müttefikleriyle “ne istiyorsa onu yapmaya” teşvik edeceğini söyledi. İki partili bir kongre raporuna göre, 2016 seçimleri sırasında Trump'ın kampanyası, seçilmesine yardımcı olmak için Rus hükümet yetkilileriyle yakın temas kurmaya çalıştı.

Pazar günü, Ohio Cumhuriyetçisi ve Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi başkanı Temsilci Michael R. Turner, NBC'nin “Basınla Tanışın” programında “ABD'nin güçlü olmasının ve katılımının çok çok önemli” olduğunu söyledi. Ukrayna'nın yanında yer alalım.” Rusya'nın saldırganlığını sürdürmesine izin vermenin sonuçları konusunda uyardı ve bunun “Avrupa'nın diğer bölgelerini tehlikeye atacağını” belirtti.

Ancak Trump'ın Rusya'yı NATO müttefiklerine saldırmaya teşvik eden son yorumları konusunda baskıya maruz kalınca, Trump bunu küçümsedi ve eski başkanı savundu. Bay Turner, “Ben bunu biliyorum” dedi. “Donald Trump'ın siyasi mitingleri aslında Donald Trump'ın gerçek politikalarına dönüşmüyor.”

Şöyle ekledi: “Politikalarına ve siciline bakarsanız, aslında NATO'ya yönelik fonları artırdığını ve Avrupa'daki silahlı kuvvetlerin hazırlıklılığını güçlendiren Avrupa Güvence Girişimi'ni genişlettiğini görürsünüz.”

Bay Scott da kendi adına, Bay Trump'ın Bay Navalny'nin ölümünden sonraki günlerde sessiz kaldığı gerçeğini görmezden geldi ve Pazar günü CNN'den Jake Tapper'ın durumun neden böyle olduğuna ve Bay Trump'ı isteyip istemediğine dair sorusundan kaçtı. herhangi bir şey söylemek için.

“Sanırım daha iyi bir soru şu olabilir: Bugün karşılaştığımız zorlukların ortasına bakalım” dedi. “Ön planda gördüğünüz Joe Biden'ın başarısızlığıdır.”

Güney Carolina Cumhuriyetçi Senatörü Lindsey Graham, ülkeyi terörizmin sponsoru devlet olarak etiketleyerek Rusya'ya “Navalny'nin öldürülmesinin bedelini ödetmek” istediğini söyledi.

“Bu ödülü hak ettiniz” dedi. “Putin onlarca yıldır insanları, muhalefet liderlerini öldürüyor. Suriye'yi parçaladı. O dünyadaki en kötü aktörlerden biri ve bir savaş suçlusu olarak suçlanıyor.”

Ancak Sayın Graham, Sayın Trump'ın NATO ile ilgili yorumlarını da savundu. Ve Ukrayna'ya fon sağlayan Senato dış yardım paketine karşı oy kullandı ve Kiev'e yapılacak kritik yardımı ancak kredi şeklinde gelirse destekleyeceğini söyledi; bu, Bay Trump'ın ortaya attığı bir fikirdi.

Eski başkan, Ukrayna'ya daha fazla yardım gönderilmesine karşı çıktı ve Meclis Başkanı Mike Johnson'a, Senato'nun geçen hafta ezici çoğunlukla kabul ettiği, İsrail ve Ukrayna'ya yönelik 95 milyar dolarlık yardım paketinin Temsilciler Meclisi'nde bloke edilmesi için baskı yapıyor.

Bay Johnson geçen hafta Bay Navalny'nin ölümünün “Bay Putin'in muhalifleri susturma ve muhalifleri muhalefet korkusuyla ortadan kaldırma yönündeki küresel modelinin simgesi” olduğunu söyledi. Şöyle ekledi: “Kongre Ukrayna'yı desteklemenin en iyi yolunu tartışırken, ABD ve ortaklarımız Putin'in Ukrayna'daki kışkırtılmamış savaşını finanse etme yeteneğini bozmak için mevcut tüm araçları kullanmalıdır.”

Ancak Bay Johnson, tasarıyı Temsilciler Meclisi'nde oylamaya sunma niyetinde olmadığını da belirtti.

Bay Trump'a yönelik eleştirileri Kongre'den atılmasına yol açan Wyoming'li eski Cumhuriyetçi milletvekili Liz Cheney, Bay Putin'i caydırmanın en iyi yolunun Meclis'in tasarıyı geçirmesi olduğunu söyledi.

Bayan Cheney, “Birliğin Durumu” programında “Tek bir adam, tek bir adam bunu gerçekleştirecek güce sahip ve o da Mike Johnson” dedi.

Bay Johnson'ın oylamaya sunması halinde tasarının yarın Başkan Biden'ın masasında imzasını bekleyebileceğini söyledi.

Bayan Cheney, “Mike Johnson vicdanının derinliklerini araştırmalı” dedi ve şunu ekledi: “O, Tanrı'nın kendisine Musa olarak çağrıldığını söylediğine inandığını söyledi ve ben de onun sözüne güveniyorum.” Sanırım. Mike Johnson bunun gerçekten o an olup olmadığını incelemeli.”