Cumhuriyet dramasının önümüzdeki yılı

Anje

Global Mod
Global Mod
Cumhuriyet dramasının önümüzdeki yılı

Herkese günaydın! Sonunda birkaç haftalık yurt dışından döndüm ve işlerin akışına geri dönmeyi dört gözle bekliyorum. Umarım harika bir tatil sezonu geçirmişsinizdir.

Garip bir yılın başlangıcı, siyasi analistler için her zaman tuhaf bir dönemdir. Hâlâ son seçimde olanları inceliyoruz ve henüz bir sonraki kampanyaya bakmanın zamanı geldi. Bu yıl, bir seçimden diğerine geçiş her zamankinden daha yavaş.

Cumhuriyet ön seçimleri henüz gerçekten başlamadı. Ocak 2019’un sonunda, yarım düzine Demokrat aday mücadeleye katıldı. Bu sefer sadece eski Başkan Donald J. Trump kendini resmen ilan etti ve ben onun “mücadeleye girdiğini” söyleyemem. Arenada yalnızsanız savaş olmaz.

Başkanlık yarışı yerine en azından biraz Ocak draması aldık: İç Savaş öncesinden bu yana Meclis Başkanı için en fazla seçim turu.

Kevin McCarthy’nin Konuşmacılığa Slog’u, yıla başlamak için uygun bir yoldu. Hayır, bir başkanlık ön seçiminde yarım düzine yarışmacı değil. Ama yine de Cumhuriyetçi iç çatışma – ve Cumhuriyetçi iç çatışma, ister Washington’da ister başkanlık tartışması sahnesinde olsun, yılın siyasi eylemi olmayı vaat ediyor (Başkan Biden’ın ciddi bir rekabet olmaksızın Demokrat adaylığı aradığını varsayarsak).

Cumhuriyetçiler bu tür dramaların odak noktası olduğundan bu yana birkaç yıl geçti. Geçen yıl, Bay Trump’ın Cumhuriyetçi Parti üzerindeki hakimiyetini sağlamlaştırmasından ve görece bir barış ve birlik çağını – muhafazakar bir Pax Romana veya Pax Britannica gibi – başlatmasından önce 2017 olabilir.

Ancak Bay Trump’ın hakimiyeti azalıyor gibi görünüyor ve hâlâ derinden hiziplere dayalı bir Cumhuriyetçi Parti’nin fay hatları ve çatlakları yeniden ortaya çıkmaya başlıyor.

Bu yılki en büyük görevlerimizden biri, yeni keşfedilen Cumhuriyet manzarasını incelemek olacak. Bu mutlaka kolay bir iş değildir. Bazı açılardan, Cumhuriyetçiler, genellikle basit bir ideolojik spektrum kullanılarak veya üyelerin veya destekçilerinin ırk ve eğitim gibi kolayca elde edilebilen demografik bilgileri kullanılarak analiz edilebilen Demokratlardan çok siyasi analistler için bir meydan okumadır.

Çoğunluğu beyaz muhafazakar olan Cumhuriyetçiler için aynı şey her zaman geçerli değil. Eğitim niteliklerinin bu yılki Cumhuriyetçi birincil seçmenlerde önemli bir ayrım çizgisi olacağını düşünüyorum, ancak Kaliforniya doğumlu iki muhafazakar beyaz olan Bay McCarthy ile Freedom Caucus lideri Scott Perry arasındaki farkı anlamada iyi şanslar Yaşları 57 ve 60 olan evanjelik mezheplerden Hıristiyanlar – demografiye veya meselelerdeki konumlarına göre. İskenderiye Ocasio-Cortez’e karşı Joe Biden değil, orası kesin.

Cumhuriyetçi Parti hakkında düşünmenin eski yolları artık o kadar yararlı olmayabilir. Bu bağlamda, Meclis liderliği ile Özgürlük Grubu arasındaki Obama dönemi mücadelelerini ürkütücü bir şekilde anımsatan bu ay Meclis Başkanı için verilen mücadele bir şekilde yanıltıcı olabilir. Trump öncesi Cumhuriyetçi Parti, diğer pek çok açıdan geri dönüş yapmayacak. Kartaca, Roma’nın düşüşüyle geri dönüş yapmadı ve Jeb Bush, John Kasich, Paul Ryan, Liz Cheney ve belgesiz göçmenler için vatandaşlığa giden bir yol da 2023’te geri dönmeyecek.

Bunun yerine 2023, yeni oyuncular için fırsatlar sunuyor – en bariz şekilde Florida Valisi Ron DeSantis. Ve ulusal sahnedeki bu yeni oyuncular, tahmin edilmesi zor yeni sorunlar ve fay hatları anlamına gelecek. Bay Trump’la ittifak kuran veya kenarda oturan Cumhuriyetçilerin bunca yıldan sonra, Bay Trump’a güçlü bir meydan okuma ortaya çıkarsa, Cumhuriyetçi Parti siyasetinin nasıl karışacağı ve yeniden hizalanacağı hiç de açık değil.

Bay Trump’a meydan okumanın Cumhuriyetçi seçmenleri ne kadar böleceği de belli değil. Bildiğimiz kadarıyla Bay DeSantis, sağdan Bay Trump’a koşabilir ve Dr. Anthony Fauci hayatımıza girdi ve aşıyı vücudumuza soktu. Belki de enflasyona neden olduğu için Bay Trump’ın trilyon dolarlık koronavirüs harcama paketlerini suçlayacak. Bay Trump’ın Bay DeSantis’e tam olarak nasıl saldırabileceği başlı başına bir muamma.

Hepsi Amerikan siyasetinde “yeni bir çağa” ya da çok görkemli bir şeye yol açmayabilir. Bay Trump yine de Cumhuriyetçi adaylığı kazanabilir. Ancak bu yıl, son yarım yılda alıştığımızdan çok farklı görünebilir. Yeni yılda işimizi kendimiz için biçilmiş kaftan yapacağız.