Cumhurbaşkanlığı Tipi’nin 6. etabını kazanan Caleb Ewan

Anje

Global Mod
Global Mod
57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tipi’nin (Tour of Türkiye) 6. etabını kazanan Belçika’nın Lotto Soudal ekibinden Avustralyalı Caleb Ewan, hayli manalı bir etap zaferi kazandığını söylemiş oldu.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafınca düzenlenen tertibin altıncı gününde 204,6 kilometrelik Edremit-Eceabat etabı geçildi. Bitiş çizgisini birinci sırada geçen Ewan, düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

57. Piyade Alayı Şehitliği’nde sona eren etabın bir Avustralyalı olarak kendisi için hayli ehemmiyetine değinen 27 yaşındaki bisikletçi, “Bugünkü etabı kazanan manasından dolayı bir Avustralyalı olmalıydı. Tarih olarak burası bizler için fazlaca kıymetli. Son sprinttilk evvelki sıkıntı kısmı biliyordum. Finişe kadar bunlara dayanarak güçlü bir biçimde finişe geldim. Benim için epey manalı bir zafer.” diye konuştu.

Gelibolu’yu okulda tarih derslerinden okuduğunu anlatan Ewan, “Gelibolu bizler için epey kıymetli. Gelibolu’nun burada olduğunu 3 yıl evvelki çeşitte öğrendim. bu türlü bu yarışın değerini daha fazla anladım.” tabirlerini kullandı.

Birinci gün kazandığı Bodrum-Kuşadası etabı ile bugünkü etabı kıyaslayan Ewan, “Farklı finişler oldu. Birincisinde fazlaca süratli ve toplu bir sprintle kazandım. Bugün ise biraz daha farklı bir profil vardı. Sıkıntı bir finiş oldu. Bu iki stil finişten bugünkünü tercih ederim. Bu tip finişlerin kendime daha uygun olduğunu düşünüyorum. İstanbul’daki finiş de benim için uygun olacak. Yarın da finiş sıkıntı olacak.” diye konuştu.