Covid kurallarını tatilde açıklayan Fransa Eğitim Bakanı’na reaksiyon yağıyor

celikci

Active member
Covid kurallarını tatilde açıklayan Fransa Eğitim Bakanı’na reaksiyon yağıyor
Fransa Eğitim Bakanı Jean-Michel Blanquer’in, yeni eğitim öğretim devri Covid-19 protokollerini açıklarken İbiza’da tatilde olduğunun ortaya çıkması yansılara yol açtı. Mediapart haber sitesinin ulaştığı bilgilere bakılırsa, Eğitim Bakanı Jean-Michel Blanquer, 1 Ocak’ta Le Parisien gazetesine verdiği röportaj sırasında İbiza Adası’nda tatilde olduğunu sakladı.

Olayın ortaya çıkmasıyla Twitter başta olmak üzere toplumsal medya kullanıcıları Blanquer’e reaksiyon gösterdi ve röportaja Bakan’ı ofisinde iş başında gösteren fotoğraf iliştirdiği için Le Parisien’i eleştirdi. Gazete reaksiyonlar üzerine Blanquer’le röportajın telefonla gerçekleştirildiği, nerede olduğunu bilmedikleri, durumu bilerek saklamadıkları açıklamasını yaptı.

Le Parisien’in Yayın Direktörü Jean-Michel Salvator, röportajda görsel alınmadığı için kullandıkları fotoğrafın en sık kullandıklarından biri olduğunu, bu tekniğin birden fazla medya kuruluşunca da tercih edildiğini söylemiş oldu.

EĞİTİM BAKANI’NIN FOTOĞRAFLARINA ‘TATİL KIYAFETLİ’ FOTOMONTAJ

Öte yandan Twitter’da Bakan Blanquer’in fotoğrafları tatil ortamlarında “keyif çattığı” biçiminde farklı karelerle montajlanarak hayli kez paylaşıldı. Ayrıyeten muhalefet cephesi, sorumsuzlukla itham ettikleri Blanquer’e istifa daveti yaptı.

Le Monde gazetesi de Bakan’ın kabinesinden bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, Başbakanlığın Eğitim Bakanı Blanquer’e ülkeyi altüst eden Omicron dalgası sırasında Ibiza’ya gitmemesini tavsiye ettiğini yazdı. Hükümet Sözcüsü Gabriel Attal ise hükümetin tatile gitmeleriyle ilgili kabine üyelerine yalnızca “her an ulaşılabilir” olma kuralını getirdiğini söylemiş oldu.

Eğitim Bakanı Blanquer’in 27 Aralık’ta Elysee Sarayı’ndaki Covid-19 önlemlerine ait düzenlenen olağanüstü Bakanlar Şurası toplantısında hazır bulunduğuna dikkati çeken Attal, okullara yönelik sıhhat protokolü geç belirtildiğı için Blanquer’in de açıklamayı geç yaptığını lisana getirdi. (AA)

ALINTIDIR