Çin, ünlü olabilmek için erkek kılığına giren 13 yaşındaki Fu’yu konuşuyor

celikci

Active member
Çin, ünlü olabilmek için erkek kılığına giren 13 yaşındaki Fu’yu konuşuyor
Çin, yalnızca erkeklerden oluşan bir müzik kümesine (boy band) katılabilmek için erkek kılığına giren 13 yaşındaki Fu Jiayuan’ı konuşuyor. Fu, YGN Youth Club (YGN Gençlik Kulübü) isimli şirketin yalnızca erkekleri kabul eden eğitim kampına kılık değiştirerek katıldığının ortaya çıkması daha sonrası özür dilerken, toplumsal medyada biroldukcaları 13 yaşındaki çocuğun kamptan atılmaması için davette bulundu.

AİLELER VE ŞİRKETLER REAKSİYON ÇEKİYOR

Çin’de, YGN Youth Club üzere menajerlik şirketlerinin çocukları uzunluk band üyesi yapıp ‘idol’ haline getirme vaadiyle düzenlediği eğitim kampları son derece tanınan. Bir yandan da, biroldukça ailenin ‘idol piyasası’na girerek çocukları üzerinden gelir elde etmek istemesi ve şirketlerin de bu durumu ticarileştirmesi reaksiyon çekiyor. Ülkede ‘idol piyasası’nın hacminin yaklaşık 100 milyar yuana (15 milyar dolar) ulaştığı düşünülüyor.

BİR İNTERNET KULLANICISI FARK ETTİ

13 yaşındaki Fu Jiayuan’ın, YGN Youth Club şirketinin eğitim kampına erkek kılığına girerek katıldığı, bir internet kullanıcısı tarafınca ortaya çıkarıldı. Fu’nun 11-13 yaş içindeki çocuklara müzik söylemenin ve dans etmenin öğretildiği şiddetli kampta çekilen eğitim imgeleri toplumsal medyada da yayınlandı.

‘SEÇMELER İNTERNETTEN YAPILDI’

Fu, durumun anlaşılması daha sonrası yaptığı açıklamada ‘hayranlarını yanılttığı’ için özür diledi. Şirketten yapılan açıklamada da, ‘bu sene elemelerin pandemi niçiniyle internet üzerinden gerçekleştirildiği, bu niçinle bu biçimde bir yanılgı yapıldığı’ açıklandı.

Toplumsal medyada ise biroldukçaları Fu’ya takviye verdi. Kimi kullanıcılar olayın abartılmaması gerektiğini belirtilirken, Çin’in Twitter’ı Weibo’da bir kişi “İdol kümeleri bugünlerde o kadar androjen ki… Bırakın katılsın” diye yazdı. Birtakım kullanıcılar da Fu’yu, bir Çin halk kahramanı olan ve efsaneye nazaran ailesini kurtarmak için erkek kılığına giren Mulan’a benzetti. Disney tarafınca beyaz perdeye de taşınan Mulan’ın kıssası, ataerkilliği yasallaştırdığı sebebi öne sürülerek reaksiyon çekmişti. (DIŞ HABERLER)

ALINTIDIR