Chris Christie, Yeni Çıkan Feisty Tartışması, New Hampshire’daki Seçmenleri Mahkemeye Çıkardı

Anje

Global Mod
Global Mod
Eski New Jersey Valisi Chris Christie, üçüncü Cumhuriyetçi Parti tartışmasında yer almasının ardından hızla bir zafer turuna benzeyen bir dizi kampanya katılımı için Perşembe günü New Hampshire’a döndü.

Üniversitelerde bir dizi durakta Bay Christie, tartışmaların ilgi odağı olduğu anlarla ilgili savaş hikayelerini anlattı ve rakipleriyle yaptığı hararetli tartışmaların bir özetini sundu. Bazı bağışçıların ve stratejistlerin yarıştan çekilme çağrılarıyla karşı karşıya kalan Bay Christie, sahnedeki performansıyla, özellikle de Florida Valisi Ron DeSantis’e ve teknoloji girişimcisi Vivek Ramaswamy’ye yönelik sert saldırılarıyla övgü topladı.

Eyaletin batı kesimindeki Keene Eyalet Koleji’ndeki öğrencilerle konuşan Bay Christie, Bay Trump’ın başkan olmaya uygunluğuyla ilgili bir sorudan kaçınan Bay DeSantis ile yaşadığı tartışmayı gözle görülür bir sevinçle anlattı. Bay DeSantis’in konuyu bir an önce geride bırakmaya istekli olduğunu belirtti. Bay Christie buna izin vermeyeceğini söyledi.

Christie, “Onun tek istediği önümüzdeki kırmızı ışığın yanması, bu da durabileceği anlamına geliyor” dedi. “Işıklar yandığında duraklıyor ve sanki ‘Aman Tanrım, Tanrıya şükür bitti’ diyormuş gibi rahat bir nefes alıyor. Ama durum böyle değildi çünkü sahnede yaşayan bir insan daha var. Ben de ‘Soruyu yanıtlamıyor’ dedim.”

Bay Christie, tartışmayı, Ocak ayında yapılacak oylama öncesinde son aşamalarına giren yarışta çok önemli bir an olarak nitelendirdi. “Size şimdi söylüyorum, Donald Trump’a karşı çıkacak son kişi ben olacağım” dedi. “Saklanabileceği hiçbir yer olmayacak. Ve o zaman tüm hayatınız boyunca yaşamadığınız kadar çok eğlenceye sahip olacaksınız.”

Bay Christie, New Hampshire’daki anketlerde üçüncü sırada yer alarak rakiplerinin çok gerisinde kalıyor. Adaylığını Bay Trump’a yönelik sert bir saldırıya bağladı ancak Cumhuriyetçi ön seçmenler arasında bu mesajı dinleyecek bir dinleyici kitlesi bulmakta zorlandı. Çarşamba günü sahnede bu fırsatı değerlendirdi, Bay Trump’ı bir suçlu olmaktan bir adım ötede tasvir etti ve diğer Cumhuriyetçi başkan adaylarına eski başkanı eleştirme konusundaki isteksizlikleri nedeniyle saldırdı.

Bir röportajda Bay Christie, Bay Ramaswamy’nin Güney Carolina’nın eski valisi Nikki Haley’e yozlaşmış, zeki olmayan ve sahte olduğu gerekçesiyle saldırmasından kişisel olarak rahatsız olduğunu söyledi.

Bay Christie bir röportajında ”Birinin Nikki Haley’nin üç yaşındaki oğlu kadar akıllı olmadığını söyleyecek kadar aptal olacağını kim düşünebilirdi” dedi. “Bunu duyduğumda dürüst olmalıyım ve kendi kendime şunu düşündüm: Onun bu yaptığının yanına kalmasına izin vermeyeceğim.”

Enerjik performansının Bay Christie’ye Trump karşıtı kampanyasında en rahat seçmenler arasında kazanç elde etme şansı verip vermeyeceği henüz bilinmiyor.

Bay Christie, Franklin Pierce Üniversitesi’nde öğretim üyelerinin ve toplantıya katılan öğrencilerin, hatta bazıları Ocak ön seçimlerinde oy kullanamayacak kadar küçük olan lise son sınıf öğrencilerinin oylarını istedi.

“Kayıt olmanızı ve bize katılmanızı rica ediyorum. Ama size katılmanız için bir neden vermeliyim” dedi Bay Christie.

Bay Christie, akıl sağlığı sorunları olan kişiler için tedavi seçeneklerinin iyileştirilmesi, opioid salgınıyla mücadele ve enflasyonu düşürmek için harcamaların kısılması da dahil olmak üzere politika önceliklerini özetledi.

Ancak Demokratlara daha yatkın bir grupta bile Bay Christie baskı ve eleştirilerle karşılaştı. Bay Christie, görünüşünde genellikle üniversite öğrencilerini heyecanlandırmayan muhafazakar tutumları benimsedi. Yarı otomatik tüfeklerin yasaklanmasını ya da öğrenci borçlarının yaygın şekilde silinmesini desteklemedi. Keene State College’da genç bir dinleyici kitlesine, konu transgender gençler olduğunda kendisinin “ebeveyn haklarının utanmaz ve pişmanlık duymayan bir savunucusu” olduğunu söyledi.

Keene State College yurdunun tıklım tıklım dolu bir odasında konuşma yaparken, elinde kürtaj, göçmenlik ve Filistin’i savunan pankartlar taşıyan protestocular, dans ederek, müzik çalarak ve ara sıra da arkasındaki cam pencerelere vurarak onunla alay etti. Seyircilerden biri belediye binasının son sorusundan yararlanarak Bay Christie’nin pantolonunu neden bu kadar yüksek giydiğini sormaya çalıştı.

Christie, soruyu yanıtlamayı reddederek, “Biliyorsunuz bu, siyasi adayların neden bazen üniversite kampüslerini ziyaret etmekte isteksiz olduklarının bir örneği” dedi.

Yine de kalabalık salonlarda bazı taraftarlar buldu. Keene Eyalet Koleji öğrencisi 19 yaşındaki Allison Keyson, Bay Christie ile Bayan Haley’yi desteklemek arasında kaldığını söyledi.

“Kariyeri bana oldukça ilham verici. Yapmak istediğim şey hemen hemen bu. Hukuk okuyacağım ve aynı zamanda siyasete de atılmak istiyorum” dedi bağımsız kayıtlı Bayan Keyson. “Kesinlikle ilham verici bir aday.”