CHP’li Torun: 31 Mart’ın rövanşını almaya çalışıyorlar

ahmetbeyler

Active member
Rize’nin Fındıklı ilçesinde üç yıl evvel düzenlenen şenlikte çıkan olaylar münasebet gösterilerek, üç yıl mahpus cezası istenen Fındıklı Belediye Lideri Ercüment Çervatoğlu hakkındaki yargılama Pazar Asliye Ceza Mahkemesi’nde sürüyor.

Duruşma öncesinde adliye önünde yapılan açıklamaya CHP Genel Lider yardımcıları Seyit Torun, Gülizar Biçer Karaca, Yüksel Taşkın; CHP Genel Lider Başdanışmanı Orhan Sarıbal, CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ve CHP İstanbul Vilayet Lideri Canan Kaftancıoğlu katıldı. Torun, şunları söylemiş oldu:

“Bugün türel değil siyasi bir davayla karşı karşıyayız aslında mağdurken sanık durumuna gelmiş olan belediye liderimiz orada olayı yatıştıran ve belediye lideri sorumluluğuyla halkına sahip çıkan bir sureci maalesef bugün bir yargı garabeti ile karşı karşıya kalmıştır.

Şunu biliyoruz, 31 Mart’ın rövanşını almaya çalışıyorlar. Fakat ne yaparlarsa yapsınlar asla başaramayacaklar. Zira biliyoruz ki belediye liderimiz Fındıklı’da halkıyla birlikte bu iktidarın her türlü baskısını engellemesine dayatmasına karşın inanılmaz işler başarıyor. Ben üç yıllık hizmetlerini anlatırken oradaydım, sahiden bir belediyeci olarak geçmişte bu bakılırsavi yapmış biri olarak da onur duydum, gurur duydum.

Halkıyla bu kadar bütünleşen, halkıyla bu kadar özdeşleşmiş bir belediye liderimizi halkını yatıştırırken orada doğabilecek bir olumsuzluğu önlemeye çalışırken sanık durumuna getirmek, lakin bu ceberut iktidara ve onların tetikçilerine yakışır. Lakin asla yılmayacağız, yolumuza devam edeceğiz. Güneşli günleri daima bir arada goreceğiz.”

‘Meci külçeşidinin yayıldığı bir günü yaşıyoruz’

CHP Rize Vilayet Lideri Saltuk Deniz ise şunları söylemiş oldu:

“Buraya takviye olmak için gelen tüm dostları selamlıyoruz. Genel Lider Yardımcılarımız Seyit Torun, Gülizar Biçer Karaca, Yüksel Taşkın ayrıyeten Belediye Liderlerimiz, Milletvekillerimiz hepsine teşekkür ediyoruz. Bugün burada fazlaca hoş bir dayanışma örneği göstermiş bulunuyoruz. Fındıklı’dan tüm Türkiye’ye yayılan meci külçeşidinin meci ruhuna yansıdığı bir günle karşı karşıyayız. Bugün buradan ne kadar çıkarsa çıksın halkın belediyeciliği kazanmış olacak, imece kültürü kazanacak.”