CHP’li Özel’den hayli konuşulacak iddia!

ahmetbeyler

Active member
CHP Küme Başkanvekili Özgür Özel, gazeteci İbrahim Haskoloğlu’nu cezaevinde ziyaret etti. Özgür Özel, ziyaretin akabinde Haskoloğlu’nun iletilerini Halk TV ekranlarında yayınlanan Gökmen Karadağ ile Açıkça programında paylaştı.

Özel, Haskoloğlu’nun tutukluluğuna giden süreci şu sözlerle anlattı, “Önce bana ulaştı bilgileri yolladı. Ben ona ‘sen bu ayrıntıları devletle paylaş daha sonra haber yap. Yoksa seni kapalı ayrıntıları ifşa etmekle suçlarlar’ dedim. Zira olacakları biliyorum. Bunun üzerine ayrıntıları Yetenekli Ünal’la paylaşıyor. Ünal evvel yanıt vermiyor. daha sonra ısrarları üzerine ‘bu bilgiler CİMER’e ilet’ diyor.

Haskoloğlu CİMER’e yazıyor. Bilgiler Bağlantı Başkanlığı’na iletiliyor. Bağlantı Başkanlığı’na başvuruluyor; Bağlantı Başkanlığı’ndan arayan uzmanlar, kendilerine ayrıntıların ÖSYM’den sızdığını söylüyorlar.

sonrasındasında Meclis Başkan’ı Mustafa Şentop’la ofisinde görüşüyor. Şentop bilgilere ilgi gösteriyor.

daha sonra Soylu’ya iletiyor. Soylu’nun danışmanlarından biri kendisini arıyor. ayrıntıları ona iletiyor. daha sonra whatsapp üzerinden Süleyman Soylu ile yazışıyor.

Kronolojik olarak Şentop ile olan görüşmesinin fotoğrafları basında yer alınca Soylu kendisine ‘Devleti oyuncak sanıyorsunuz. Hakkınızda soruşturma başlattık’ deyip, bir süre daha sonra kendisini Whatsapp’tan engelliyor. daha sonrada kendini cezaevinde buluyor.”

Cezaevi girişinde görüntüsü çekiliyor

Özel, Haskoloğlu’nun cezaevine girişi ile ilgili de çarpıcı bir iddiayı birinci defa Halk TV ekranlarında gündeme getirdi. Daha evvel cezaevi kurulunda olduğu için cezaevine biroldukça ziyaret gerçekleştirdiğini tabir eden Özel, “Normal de hiç kimse cezaevi içine telefonla giremez. Bu savcı da olsa milletvekili de olsa değişmez. O yüzden telefonumuzu otomobilde bırakırız. Fakat Haskoloğlu’nun girişinde farklı bir şey yaşanıyor. Haskoloğlu’nu cezaevine götüren polislerden birinin telefonu çalıyor. Polis memuru telefonda konuştuğu bireye ‘cezaevinden görüntü mu olur? Müdürlük bir kez buna müsaade vermez’ deyip telefonu kapatıyor. İkinci sefer aranıyor. Bu sefer daha uzun süren bir konuşmanın akabinde polis memuru ‘peki’ deyip kapatıyor. Haskoloğlu’nu cezaevi kapısından girerken içeriden kayda alıyorlar. daha sonra imajın hoş olmadığını söyleyip. Dışarı çıkartıp tekrar içeri alıyorlar” dedi.

Özgür Özel, bu imajları kimin istediğini ve polis memurunun kimden buyruk aldığını Süleyman Soylu’nun ya da İçişleri Bakanlığı’nın açıklaması gerektiğini söz etti.