CHP kurmaylarının yorumu: Kılıçdaroğlu artık aday

ahmetbeyler

Active member
Seyahat Davası’nda alınan mahpus kararlarının “bardağı taşıran son damla” olduğunu söyleyen kurmaylar, “İktidar herkese sopa gösterdi. hiç bir cürmü olmayan, daha evvel özgür bırakılmış beşerler mahkûm edildi, hukuka karşıt kararlar verildi. Genel Liderimiz da konuşmasında, ‘Gösterdiğiniz sopadan başını eğecek kimse yok, biz dimdik başımızla yolumuza devam edeceğiz, bununla ilgili bugünden itibaren kendi yol yürüyüşümü herkese duyuruyorum’ diye bir ileti verdi” yorumunu yaptı.

‘Tarafınızı muhakkak edin’

Cumhuriyet’ten Sarp Sağkal’ın haberine göre, Kılıçdaroğlu’nun bu iletisinin yalnızca iktidara değil, sivil toplum kuruluşları ve siyasilere de olduğunu söyleyen CHP kurmayları, “Toplumun farklı kısımlarına ‘Zulmedenler kadar zulme sessiz kalanlar da hisse sahibidir, sessiz kalmayın’ iletisiyle Cumhurbaşkanlığı yarışında çıktığı yolu daha belirginleştirdi” tabirlerini kullandı. Kılıçdaroğlu’nun hem “adaylık sinyali” birebir vakitte “düzeni değiştirmeye yönelik bir bildiri da verdiğini” belirten parti kurmayları şunları kaydetti:

“Genel lider, ‘Ben bir yola çıktım. Artık bütün dava arkadaşlarım bir karar vermeli, ya çıktığım yolda benle yürürler ya da nerede yürümek isterlerse orada yürüsünler’ dedi. Bu yalnızca adaylığa yönelik değil, bir sistemi değiştirmekle ilgili bir problemdi. Adaylık da dahil çıktığı yolu ilan etti ve ‘İnsanlar taraflarını muhakkak etsin’ dedi. Bunu tüm halka, sivil toplum kuruluşlarına, siyasilere söylemiş oldu.”

Önderlere gönderme mi?

Kılıçdaroğlu’nun 6’lı masadaki başka önderlere bir göndermede bulunup bulunmadığı sorusunu yanıtlayan kurmaylar, “Sayın Kılıçdaroğlu, 6’lı masadaki görüşmeden kısa müddet daha sonra bu biçimde bir konuşma yaptı. Evvelki gün yapılan MYK toplantısında da ‘ittifakın tam bir kararlılıkla yoluna devam etmesinin kararlaştırıldığını’ anlatmıştı” bilgisini paylaştı.