CHP heyeti, siyasi partilerle bayramlaştı

ahmetbeyler

Active member
Siyasi partiler içindeki bayramlaşmalar, Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde devam ediyor. CHP Bayan Kolları Genel Lideri Aylin Nazlıaka, CHP PM üyesi ve İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, Parti Meclisi üyesi Semra Dinçer ve Gençlik Kolları Genel Lider Yardımcısı Candan Taşer‘den oluşan CHP heyeti; bayram tebriklerini CHP Genel Merkezi’nde kabul etti.

CHP, birinci vakit içinderda AKP ile görüntü konferans tekniğiyle bayramlaştı. AKP Genel Lider Yardımcısı Özlem Zengin, “Hayırlı bayramlar diliyoruz. Cumhurbaşkanımız, Genel Liderimiz, tüm partililerimiz ismine hem günaydın hem iyi bayramlar diliyorum” dedi. Nazlıaka ise Zengin’e, CHP heyetini tanıtırken; “Bizler de CHP ailesi olarak Genel Liderimiz ismine sizlere âlâ bayramlar diliyoruz. Sanıyorum hepimizin dilekleri ortak. Hepimiz ayrılığın gayrılığın olmadığı, her insanın huzur, refah, barış ortasında yaşadığı bayramlar diliyoruz. Dileriz bu biçimde hoş bayramlar kutlamak nasip olur” dedi.

Zengin, “Katılıyorum, bayram şu açıdan hayli kıymetli. İki yıldır malum pandemiden dolayı teşkilatlarımız kapalı devre bir sistem ortasında çalışıyordu. Son iki yıldan daha sonra bu sene biz her vakit yaptığımız üzere eski çalışma modelimize dönme imkânı bulduk” diye konuştu.

Semra Dinçer, AKP heyetinin bayramını tebrik ederken, “Sağlıklı, sıhhatli birçok hoş, aydınlık bir Türkiye’de daima bir arada barışın olduğu bir Türkiye’yi inşa edelim diyorum. İnanın sizin kadar bizler de özlemiştik bir ortaya gelmeyi. Lakin bu görüntü konferanslarla değil daha bir ortada olup bayramları kutlamayı diliyoruz” dedi.

Zengin ise Dinçer’in kelamları üzerine, “Allah’tan bir aksilik şayet olmazsa Kurban Bayramı’nda yüz yüze olacağız. Kurban Bayramı’nda yüz yüze olmayı, karşılıklı çay içmeyi ümit ediyoruz” dedi.

CHP Milletvekili Zeynel Emre ise “Hukukçu, meslektaş olduğumuzu da bilerek, adaletin tıpkı sıhhat, huzur kadar hayatımıza hükümran olduğu kaç bayramlar geçirmek dileğiyle diyelim” sözlerini kullandı.

HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu başkanlığındaki HDP heyeti de, CHP genel merkezinde CHP heyetinin bayramını kutladı. Nazlıaka, “Hepimiz yoksulluğun, yoksunluğun olmadığı, insanların ömür biçimlerine, inançlarına, tercihlerine göre ayrıştırılmadığı bir ve birlikte olma hissinin yüceltildiği, ayrılığın gayrılığın olmadığı bayramlar temenni ediyoruz. Hepimizin, huzur, barış, refah ortasında yaşadığı bayramlar olmasını istiyoruz” dedi.

Nazlıaka, CHP Gençlik Kolları’nın bayram öncesi başlatmış olduğu “Askıda Bilet” dayanışma kampanyasını anlattı.

Katırcıoğlu, “Siyaset epey geriliyor, geriyorlar. Dolasıyla Türkiye’de bilhassa iktisatta gelişmeler esasen bozuk bir gelir dağılımı olan bir ülkeyi daha da büyük bir gelir dağılımı bozukluğuna itti. Nitekim halkımızın kıymetli bir kısmı fakirleşti. Onun için gençlerin bu adımı fazlaca takdire şayan bir adım. Sahiden bir şeyler yapmak lazım” diye konuştu.

CHP ve HDP heyetleri üyeleri, birbirlerinin bayramlarını tebrik ettiler.

CHP heyeti, MHP ile görüntü konferans metoduyla bayramlaştı. MHP Genel Lider Yardımcısı Mevlüt Karakaya, “Ben evvela MHP olarak başta sayın Genel Lider Kılıçdaroğlu olmak üzere siz bedelli parti yöneticileri, teşkilatları ve CHP topluluğunun Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum. Hayırlara, hoşluklara vesile olmasını diliyorum” dedi.

CHP’li Nazlıaka, Karakaya’ya teşekkür ederken, “Biz de CHP ailesi olarak tıpkı biçimde MHP’nin bayramını kutluyoruz. Önümüzdeki bayramların daha bayram tadında geçmesini umut ediyoruz. Çocukların yüzünün güldüğü, büyükler ile küçüklerin ulaşım maliyetini düşünmeksizin kavuşabildiği, her insanın refah, huzur ortasında memnun bir biçimde yaşadığı bir Türkiye ve bu biçimde bir dünya hasretiyle biz de sizi uygun bayramlar diliyoruz” diye konuştu.

Karakaya, “İnsanların, ezilen halkların ve mazlum milletlerin hakikaten insan üzere yaşayabileceği bir dünya tertibinin oluşması hepimizin isteği, dileği. Hepimizin maksadı, gayesi de bu olmalı. Bu tarafta uğraşlarımız İnşallah karşılık bulur diyorum” dedi.

Nazlıaka, Emre, Taşcıer ve Dinçer; ondan sonrasında DSP heyeti ile genel merkezde; Vatan Partisi heyeti ile de görüntü konferans formülüyle bayramlaştı. CHP heyeti; ANAP, Genç Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, bir daha Refah Partisi heyetleri ile de Parti Genel Merkezi’nde bayramlaştı.