Cemal Enginyurt: Millet İttifakı yüzde 55, Cumhur İttifakı yüzde 35 alacak…

ahmetbeyler

Active member
Seçim yasasının çıkarılmasındaki asıl niyetin Millet ittifakını bölmek olduğunu söz eden Enginyurt seçim güvenliğine de dikkat çekerek “Bu maddeyi çıkaranlar barajın düşmesiyle kendilerine bir itimat gelerek ayrışmaya gideceğini düşünüp Millet İttifakı’ndaki 6 partiyi birbirinden ayırmak istediler. Lakin bakın bu akşam itibariyle ben size yeni bir gelişmeyi söyleyeyim. Oğuz Kaan Salıcı Beyefendi biraz evvel beni aradı, seçim güvenliği ile ilgili kuracağımız 6’li ittifak için Demokrat Parti’den kimin katılacağını sordu. Ben de Sayın Genel Liderimiz Gültekin Uysal Bey’e sordum. Seçim güvenliği konusunda 6 partinin oluşturacağı beraberliğe Demokrat Parti ismine Genel Lider Yardımcımız İlay Aksu katıldı.” dedi.

Seçim maddesindeki en tehlikeli durumun yargıçların seçim konseyi başkanlığına getirilmesi olduğunu söz eden Enginyurt, “AKP’de ilçe başkanlığı yapmış, vilayet başkanlığı yapmış avukatların hakim yapılmasının ardından, ilçe seçim şurasında bir düzenek kurulabilir kaygısıyla 6 parti seçim güvenliğini sağlamak bir ortaya gelecek. Sandıklar verilene kadar alanlardan ayrılmaması için sandıklara sahip çıkılacak, nöbet tutulacak.

Yıkılmak istenen Millet İttifakı daha da kenetlenerek yoluna devam ediyor. 6 partinin ortak adayı bizim adayımızdır. Asla nefis yapmayacağız. Millet ittifakının adayını destekleyeceğiz. bu biçimdece de, 40 yıldır siyasetin ortasında olan biri olarak diyorum ki yüzde 55 Millet İttifakı, yüzde 35 Cumhur İttifakı alacaktır.”
dedi.